Rope Break Inside - WWE Hírek

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!

WWE RAW 2017. május 1. – Heroikus főesemény, drámai végkifejlettel

24 órával a PPV-t követően, Sacramento városából jelentkezik a RAW. Az intrót követően láthatjuk, hogy a ring közepén egy emelvény, körülötte pedig a divízió Női Szupersztárjai. Sejthetjük mi következik, JoJo fel is konferálja a hölgyet, aki múlt éjjel történelmet írt. Érkezik Alexa Bliss, miközben visszatekinthetünk a címmérkőzés legfontosabb képkockáira.

Alexa először is szeretne köszönetet mondani a lányoknak, hogy kijöttek ide, bár tudja, hogy Kurt Angle késztetése nélkül mindez nem történt volna meg. Ezt követően Charlotte-ra tesz utalást, főként amiatt, hogy korábban ő uralta ezt a részleget. A Királynő halott – jelenti ki a Bajnok, de mint mondja van helyette Alexa Bliss. Emlékeztet, hogy múlt éjszakai győzelmével ő lett az első, aki a SmackDown és a RAW Női övét is birtokolta már. Alexa-nak mégis hiányérzete van, ugyanis a mérkőzésvezető úgy emelte magasba a kezét, mint egy átlagos övnyerésnél. Ennél fogva kérvényezte ezt a koronázást, amivel kapcsolatban nagyon boldog, hogy mások is tesközelből figyelhetik. Néhányuknak köszönetet is szeretne mondani – kezdve Mickie James-szel. Őt figyelve nőtt fel, Mickie inspirálta, s bár kortársai már egy jobb helyen vannak, Mickie továbbra is itt van, és megihleti. Sasha-t csak cukkolja azzal, hogy őt kopogtatva jutott el a mostani pillanatig, Nia-nak inkább nyalizik és próbálja nem kihúzni a gyufát, Bayley-n pedig alaposan megköszörüli a nyelvét. Bliss azt hitte, hogy csak Bayley édesapja lesz ott a gálán, de amikor az első sorra nézett felfedezte a Hugger barátait, és családtagjait. Amikor pedig kopogtatta Bayley-t a Bajnoki övért, kinézett rájuk és látta, hogy idegesek, Bayley unokaöccse pedig sírt. Mindez kis híján az ő történelmi pillanatába került, de végül átértékelte a dolgokat és realizálta, hogy Bayley családja mostantól egy igazi példaképre nézhet fel.. A trónfosztott Szupersztár eleget hallott, felborítja Bliss-t az emelvénnyel együtt. Kitör a tömegbunyó, ami rögtön egy Tag Team csatához vezet.

Bayley & Sasha Banks & Dana Brooke & Mickie James vs. Alexa Bliss & Nia Jax & Alicia Fox & Emma – 8 fős Tag Team mérkőzés 
Mindent bele RAW módra. A meccs első szakaszában a Face négyes dominált, felváltva gyötörték az épp akcióban lévő ellenfelet.. A reklámot követően azonban Sasha került kellemetlen helyzetbe, hosszú perceken keresztül tehetetlen volt. Sikerült beváltania Bayley-t, aki nagy lendülettel rontott neki Bliss-nek. Szép lassan eluralkodott a káosz, mindenki ütött mindenkit, Alexa pedig egy kisebb turpisság után kiosztotta a DDT-t Bayley-nek, majd kopogtatta.. Semmi extra sem történt azon kívül, hogy Bliss totálisan a Top-ra van helyezve. Újfent legyőzte Bayley-t, és egyelőre érinthetetlennek tűnik. Meglátjuk, hogy idővel ki kap lehetőséget ellene az Extreme Rules-ra.

Az adás későbbi szakaszában jelentést kapunk Reigns és Strowman állapotáról, valamint itt lesz Rollins is, hogy megtudjuk mit tartogat a jövő számára.

Enzo Amore w/Big Cass vs. Luke Gallows w/Karl Anderson 
A SAWFT-os srácok bevonulása és szokásos dumája ezúttal sem volt teljes, ugyanis hátulról érkezett a nagy rivális heel duó. Az orvtámadás most kevésbé volt sikeres, Enzo harcképes, így a csata természetesen megrendezésre kerül.. Gallows uralma alatt tartotta a mérkőzést, de Amore harciasságának nem szabhatott gátat vele. Smacktalker Skywalker minden kínálkozó alkalmat kihasznált, hogy legyőzze jóval termetesebb ellenfelét, azonban minden ilyen pillanatkor kontratámadással találkozott. Mint ahogy a végjátékban is, hiába mászott a kötélre és hiába volt előnyben, Anderson eleterelte a figyelmét. Ez pont elég volt Gallows-nak, aki rövidre zárta a küzdelmet.

Neville és Perkins a backstage-ben. A Bajnok egyértelműen TJ-t akarja pajzsként használni Aries-zel szemben. Mindenre képes, így egy későbbi címmeccset is ígér a korábbi CW Bajnoknak, amennyiben eltakarítja az útból a nagy riválist.

Seth Rollins érkezik a kötelek közé. Túl a Joe elleni összecsapáson kijelentheti, hogy nagyon jól érzi magát. Az elmúlt fél év egy valóságos hullámvasút volt a számára hihetetlen mélységekkel és magasságokkal egyaránt, de a rajongók végig vele voltak az útja során és támogatták őt. Néha nagyon mélyponton volt, és arra gondolt, hogy feladja, de ez az élet része. Tükörbe kell nézned, és ha nem tetszik amit látsz, egyszerűen kerekedj felül. Ő megtette. Türkörbe nézett, amit követően rájött, hogy továbbra is Seth Freakin’ Rollins. A WrestleMania leigázta a Királyok Királyát, tegnap éjjel pedig törleszthetett Joe-val szemben.. A képlet szinte teljes, így már csak egyetlen dolog maradt a számára. Akarja a Fenevadat, valamint a Universal Bajnoki övet. Megjárta már Suplex City-t, és egyáltalán nem fél visszatérni.
Finn Bálor jelent meg, mondván ugyanaz az oldalon állnak, így tiszteletben tartja Seth szándékát. Ugyanakkor  őt verte meg ezért az övért a sérülése ellenére, és mivel soha sem vesztette el a címet, a vonal az ő nevével kezdődik.. Következett Ambrose, aki először is rávilágított arra a tényre, hogy Brock Lesnar akkor harcol amikor akar, és hogy ez nincs túl gyakran. A RAW-nak viszont a harcos bajnokokról kellene szólni, ő pedig momentán a brand első számú övét hordozza. Egyértelműsíti, hogy készen áll a harcra, harcolni akar, mindegy ki az ellenfél.. Miz érkezett utolsóként, oldalán Maryse-szal. Az A-lister úgy véli, hogy Rollins és Bálor semmit sem érdemelt ki, Ambrose pedig továbbra is szégyenteljes a Bajnoki pozícióban. Ez az öv voltaképp egyet jelent vele, hisz ő tette különlegessé.. Ambrose nemsokkal később előveszi a telefonját, és felhívja Kurt Angle-t. Egyeztetnek, majd Dean bejelenti a ma esti főmeccset, ami egy Triple Threat csata lesz a három úriember között. A győztes jutalma egy címmérkőzés, méghozzá Dean Ambrose ellen.

Tony Nese & Brian Kendrick & Noam Dar vs. Rich Swann & Akira Tozawa & Jack Gallagher – 6 fős Tag Team mérkőzés
Papírformának megfelelő Face győzelem, hála Gallagher Drop Kick-jének.

A Tag Team Bajnoki övmeccsre tekinthetünk vissza, ami több váratlan történését is hozott. Az első Jeff Hardy foga, amit Sheamus rúgott ki a helyéről. A második a meccset követő támadás, aminek következtében a Professional Warriors heel turn-t vett a fivéreken.. Cesaro és Sheamus halad a backstage-ben, útjuk pedig a ringbe vezet, hogy választ adjanak az akcióra.
Sheamus kezdi a vallomást.. Az elmúlt néhány hónapban úgy érezte, mintha ködben járna, de most már végre szabad. Egyáltalán nem kedveli a rajongókat, hisz ők az első naptól kezdve egy vörös fejű leszármazottként kezelik őt. Cesaro egy más sztori.. Neki ott volt a Section, ő pedig bízott benne, hogy a támogatásukkal a legjobb csapat válhat belőlük. Sheamus hinni akart bennük, de a WrestleMania-n, a pillanatuk előtt amire készen álltak, megjelent a Hardy Boyz és ellopták előlük.
Cesaro veszi át a szót, mondván a rajongók érezték a nosztalgia tódulását, és imádták. A rajongók inkább a múltra, vagy a jövőre tekintenek ahelyett, hogy inkább értékelnék azt, ami előttük áll a pillanatban. Ő és Sheamus múlt éjjel bizonyították, hogy a Hardy Boyz csak nosztalgia szerepet tölt be, és hogy nem tartoznak egy ringbe kettejükkel. A szervezet az övék, a RAW Tag Team címeit pedig visszahódítják majd.
Megérkezett a történetben érintett duó is. Matt köszönetet mondott a magyarázatért, elismerte, hogy beleestek a csapdába, de természetesen van válaszuk a történtekre és az elhangzottakra..

Egy határozott DELETE mozdulat után megindultak a ring felé, amit Sheamus és Cesaro gyorsan el is hagyott.

Heath Slater w/ Rhyno vs. Apollo Crews w/Titus O’Neil 
Apollo előtt fényes jövő áll Titus szárnyai alatt.. Egy kisebb backstage affér vezetett ehhez a meccshez, amit végül a várakozásoknak megfelelően Apollo könnyedén behúzott.. Múlt héten még nem hitte, hogy érdemes bíznia Titus-ban, de úgy néz ki ráébredt, hogy szerencsét hoz számára a rutinos kolléga jelenléte.

Kurt Angle érkezik a ringbe, hogy tájékoztassa a WWE Univerzumot a tegnap esti főmeccs szereplőinek állapotáról.. Mindenekelőtt megjegyzi, hogy a felek tegnap esti csatája az egyik legkegyetlenebb volt, amit valaha is látott. Nos a helyzet az, hogy Strowman rotátorköpeny szakadást szenvedett, Roman pedig rásérült az eddig összeszedett dolgokra. Egyértelművé tették, hogy még nem végeztek egymással. Kurt-nek, mint GM törődnie kell a Szupersztárok biztonságával, és mindent mérlegelve kell foglalkoznia ezzel a viszállyal, később pedig válaszokkal is szolgál majd.
Némi meglepetésre Wyatt érkezett. Bray kijelentette, hogy megérti Kurt aggodalmát, de nem jelent számára bajt. Nem a pusztítás miatt van itt, még nem. Azért jött ide, mert múlt éjjel lezárta a Randy Orton-ról szóló fejezetet, Randy pedig örökre a House of Horrors fogságába esik majd. Orton hamvaival kezdett új fejezetbe, itt a RAW-on. Újjászületik, és felemelkedik saját teremtésének poklából, mint egy égő szárnyú angyal. Érzi a gonosz jelenlétét, de képes rá, hogy megoldja. Arra kéri Angle-t, hogy hagyja neki, hogy végezze a munkáját.. Kurt fura tekintettel mered Wyatt-re, majd közli vele, hogy fogalma sincs arról mi a terve, de ne feledje, hogy ez az ő műsora. Bray felnevet, s mint mondja talán így van, de a világ, amiben ez a show van, Wyatté.

Austin Aries vs. TJP 
Aries nagyon magabiztosan szerepelt, és végül ennek megfelelő eredmény született.. TJP viszont nem nyugodott vele a vereségbe, csúnyán helybenhagyta legyőzőjét.

Finn Bálor vs. The Miz vs. Seth Rollins – #1 Contender Triple Threat mérkőzés
Miz azonnal menekül és inkább úgy van vele, hogy meccselje le a múlt közös ügyeit Rollins és Bálor.. Ennek ellenére akárhányszor belekezdenek a csatába, Miz rendre megpróbál alattomos módon támadni. A face páros megelégeli, bekerítik, majd egy kicsit helyrepofozzák a szándékait. Felváltva az irányítás Rollins és Bálor kezében, Miz számára csak epizódszerep jut. Ha kell fedezéként használja feleségét, de még ő se bírhat el a túlerővel szemben.. Miközben Maryse Bálor-ral pöröl, Rollins a kötelek fölött leteríti Mizanin-t. Seth akciózik tovább, ugrana Bálor-ra, de Miz lelöki a sarokról, egyenesen a kordon elé.. A reklámot követően finoman szólva is felgyorsultak az események. Elképesztő manővereket, támadás sorozatokat láthattunk, amelyekből szinte kivétel nékül kikeveredhetett volna valaki győztesen. Rollins a végjátékban feljebb kapcsolt egy fokozattal, kifektette Bálor-t, majd Miz-t is. A sikertelen tuskísérleteket követően mindkettejüknek kiosztott egy-egy Suicide Dive-ot, de folytatni nem volt képes az akciót, ugyanis a semmiből megjelent Samoa Joe, és egy Side Slam-mel keményen a szőnyegre vágta Seth-et.

Miz nem akart hinni a szemének, már-már nyeregben érezte magát. Megfordulva azonban Bálor-ral találkozott, aki igyekezett rövidre zárni a dolgokat. Pillanatok választottak el bennünket a Coupe de Grace-től, ám ekkor jöttek a jól ismert képbeugrások… A fények visszatértekor Wyatt már a ring szélén állt, lelökte Bálor-t a sarokról, majd gyorsan belépett mellé a ringbe, és kiosztott neki egy Sister Abigail-t.

Azzal a lendülettel el is tűnt, Miz pedig nevető harmadikként bezsebelte a győzelmet, s ezzel együtt a kihívói jogot.
Hihetetlen színvonalat hozott a főeseménnyel, nem utolsó sorban pedig rögtön három mérkőzést az Extreme Rules-ra. Miz kihívhatja majd Ambrose-t, Joe másodszor is megütközik Rollins-szal, Bálor pedig az “újjászületett” Wyatt-tel szemben veszi fel a harcot.

Rollins hitetlen arckifejezésével, Bálor dühével, és Miz ünneplésével zárult az adás.

Jövő héten Londonból, az európai turné nyitányán folytatódik az út az Extreme Rules felé.. Ma este SmackDown, amire a RAW közben bejelentésre került, hogy Chris Jericho máris kockára teszi – és jó eséllyel el is veszti – a United States Bajnoki övet Kevin Owens ellen.

11 gondolat “WWE RAW 2017. május 1. – Heroikus főesemény, drámai végkifejlettel” bejegyzéshez

  1. A főmeccs top volt ,a többi rész is jobb volt,mint egy átlagos RAW, persze,higy egy PPV után voltunk.
    Lesnar meg se jelenjen New Orleans-ig. Akkor meg majd Reigns Isten és Strowman Titán ellátják a baját egy tüsszentéssel. 😀

    Kedvelés

  2. Egész jó adás lett. Csajoknál pici kavarodás volt (Alexa pl. ütötte a vele egy oldalon álló Aliciat,), nekem nem annyira jött át, hogy itt most Alexa lenne az új királynő, de kíváncsian várom, hogy mi lesz itt a folytatás. SAWFT és a Club 600. csatája aminek se tétje, se tüze nagyon megfáradt ez a párharc. Cesaronál sajnálom a heel turnt, de tényleg semmit nem kezdenek velük így legalább csapatban végig övek körül mozognak. Két promos szegmens nagyon jó volt, Lesnar vicc ha júliusban véd legközelebb övet, de remélem nem csak az SD ppv lesz közte a MITB jó lenne ha a Raw is kapna egy táskás meccset… Bray promo is a helyén volt, hogy aztán a fő meccsen tényleg vágányra helyezzék a Bálor vs Wyatt meccset, Joe vs Rollins is kap még egy kört és a Miz pedig rövidesen megint IC bajnok lesz, nagyon jó kis lezárása volt ez a Rawnak.

    Kedvelés

  3. Most komolyan csak szerintem szánalmas hogy mivel Lesnarnál van az öv, ezért a top pankrátorok jobb híján az IC övért verekednek? Mikor annyi felhasználatlan tehetség van a cégnél akiket küldeni lehetne érte…

    Kedvelés

  4. Nagyon tetszett. Alig várom a folytatást. Kiváncsi leszek Cesaro/Sheamus párosra így a heel után. Igaza volt D.A nek. valóban egy harcos bajnok kellene és baár kedvelem Lesnart de …… !

    Kedvelés

    1. Most őszintén, a fő eseményt miért ez a nagyon beképzelt miz nyeri holott balor vagy seth sokkal esélyesebb volt, mint ahogyan én azt gondoltam volna. Maga a meccs fenomenális volt nagyon tetszett, mint ahogy a többi meccs is remek volt! 😉

      Kedvelés

Vélemény?