A professzionális pankráció világa sok alkalommal arról szólt, hogy a másik oldal miként tud jobban odavágni az ellentétes szervezetnek, és ki tud nagyobb sztárokat felvonultatni a Rosterében. Például, míg The Diamond Stud hatalmas sztárnak számított a WWC-ban, addig Razor Ramon a hátán vitte a WWE-t.

A sportszórakoztatás egyik kulcsszerepe az is, hogy a sztárok alkalmanként szerveztet váltanak, és később több tapasztalattal térnek vissza. A legjobb példa erre talán AJ Styles a mostani keretből, aki hosszú éveket töltött el a TNA-nél, majd az NJPW-nél mielőtt aktuális sikerei helyszínére, a WWE-be tért vissza. Ám vannak ritka sztárok is, akik, mint például The Rock az egész karrierjüket egy szervezeten belül töltötték el.

Volt olyan időszak amikor a WWE egyszerűen irtózott attól is, hogy 180 alatti embereket alkalmazzon, nem mellesleg a 90 kilós súly is feltétel volt. Hála istennek mára ezek a standardok eltűntek, és a WWE mérettől, és súlytól függetlenül szerződteti a sztárokat.

Nézzük íme 10 pankrátort, akiknek jelenleg helyük lenne a WWE-nél!

10. ACH

ACH – Albert C. Hardie jelenleg az egyik lekeresettebb szár a függetlenek kötelékein belül, hiszen hihetetlen dinamikus meccseket tud összehozni gyakorlatilag bárkivel. Jelenleg a ROH-nál teljesíti a kötelességeit.

ACH

Hardie a High Fly stílus nagykövete, emellett rajong a videojátékokért, és az Anime-kért. Biztos remek párost alkotnának a New Day tagjával, Woods-szal.

Jó esélye van egyszer bekerülni a WWE-hez, hiszen több mint 10 évnyi tapasztalattal rendelkezik a függetleneknél.

Talán a tehetsége mellett az arca az ami nagyobb. Rengeteg panasz érkezett rá már a színfalak mögül. Egyszer az is megesett, hogy címmérkőzése lett volna Jay Lethal ellen, ám Hardie se szó se beszéd egyszerűen nem jelent meg a gálán. A WWE pedig nem kedveli a bajkeverőket.

9 The Guerrillas of Destiny (G.O.D.)

Tonga Fifita két fiú gyermeke Japán szerte már kivívták az őket megillető pankráció szeretők tiszteletét.

Tama Tonga and Tanga Loa

Híresek a kreatív arcfestéseikről, illetve az őket jellemző double team mozdulatokról. A testvérpáros elismerésre méltó három alkalommal szerezte meg az IWGP tag team titles-t.

Ők is jó eséllyel indulnak azon a pályán, ami a WWE-be vezethet, hiszen a WWE korábban már több alkalommal igazolt korábbi Bullet Club tagokat.

Az egyetlen hátráltató az lehet, hogy az amerikai közönség aligha ismeri a híres apjukat, illetve az Uso testvérek már betöltik a nekik szánható szerepkört.

8. Punishment Martinez

A Ring of Honor hamar lecsapott a 2 méteres pankrátorra, miután Martinez sikert sikerre halmozott a Monster Factory Pro Wrestling-nél.

Punishment Martinez

Martinez az egyértelmű példája annak, amit egy modern kori 2 méteres pankrátor eltud érni. Sokan Undertakerhez hasonlítják a karrierjét.

Remek esélyei vannak, hiszen a méretei még mindig Vince McMahon standardját képzik.

Martinez jelenleg élő ROH kontraktussal rendelkezik, és a szervezet nem szeretné elengedni, főleg úgy hogy benne látják a nemrégiben az NXT-be távozó Chris Dijak helyettesét. Dijak is 2 méter körül teremtés. Emellett még tapasztalatlan ringben, amit sokszor észrevenni a mérkőzésein.

7. Rosemary (Courtney Rush)

A hölgy rendelkezik azzal a bizonyos finom kanadai pankrátor vonallal és ennek köszönhetően sokáig a hátán vitte a TNA Knockouts divíziót. Emellett egy hölgyhöz képest kiváló technikával rendelkezik

Rosemary, who also wrestles under the name Courtney Rush

Talán ami a WWE-be való kerülése útjába állhat az a TNA-s múltja, de volt itt már példa mindenre. Nem mellesleg így hogy érkezhetnek a női tag-team címek a szervezetnek szüksége lesz a hozzáhasonlókra.

Ám Rosemary lojális a TNA-hez, ahhoz a szervezethez, aki mindig megadta neki az esélyt, és segített kitűnnie. Ha a WWE-be igazolna, ismét erről kellene kezdenie mindent, és a csúcsról nehéz leereszkedni ha ott frissebb a levegő.

6. Bobby Lashley

Amatőr birkózói múlt, kiváló MMA harcos, korábbi WWE-s pályafutás, és egy emlékezetes WrestleMania pillanat, amikor megborotválta Vince McMahon fejét a WM23-on. Így ennyi lehet egyből felsorolni mellette

Bobby Lashley

Hihetetlen erő, pontosság, sebesség Lashley egy egyedülálló tehetség a pro pankráció világában – ha még egyszer neki kellene futni.

Kiváló eséllyel indul arra, hogy ismét a WWE-be szerződjön, de lehet ez már fű alatt meg is történt.

Az egyetlen ami az útjába állhat az a WWE utazási zsúfoltsága, ami miatt már többször panaszkodott a családdal rendelkező ECW bajnok. Emellett az MMA-ben is rengeteg lehetősége van, így nem igazán van annyira szüksége a WWE-re, mint pont fordítva.

5 Michael Elgin

Ismét egy kanadai származású pankrátor, aki korábban már volt ROH World Champion is, de a tehetségét több ízben a Japánoknál is megcsillogtatta már.

Unbreakable Michael Elgin

A 180 centis magasságához, és a közel 120 kilójához képest hihetetlen high fly mozdulatokra is képes, amire egy szervezetnek bármikor szüksége lehet.

Elég kevés, de inkább semmi esélyünk arra, hogy a WWE-ben láthassuk, hiszen nemrégiben felmerült a neve egy pankrátor hölgy bántalmazásában. Emellett az ő természetével is vannak bajok.

4. “Rainmaker” Kazuchika Okada

Ha az ő nevét halljuk, még egy magyar, pankrációt kedvelőnek is biztos nem az a tevékenység jut eszébe amit a szüreti bál után szokás tenni a megyei meccs előtt, hanem a bolygó egyik legjobb pankrátorának a neve.

Okada as IWGP champion.

Kiváló tehetsége mellé hatalmas karizmával van megáldva, hiszen anélkül is tudja befolyásolni a közönséget, hogy mikrofont ragadott volna.

Jó eséllyel pályázik egy jövőbeli WWE-s karrierre. Az idei WrestleMania 34-en két ázsiai származású is fontos címmérkőzést vív a gálán, ami egyértelművé teszi, a WWE nyitni próbál és fog is efelé a piac felé. Ez az is jelenti, hogy nem zárkóznak el attól, hogy tengerentúli nagy sztárjaik is legyenek. Okadanak mindene megvan ahhoz, hogy a WWE-ben is hatalmas sztár legyen.

Bár Okada jelenleg a királyok életét éli szülőországában nem biztos, hogy elvágyik onnan. Nem mellesleg élő kontraktusa van a New Japan-nel.

3. The Briscoes

Hiába nem a WWE-ben szerepelnek a nevük ott van a föld legjobb csapatai között, ami elég elismerő. De emellett Jay és Mark egyedül is megállják a helyüket.

Mark and Jay Briscoe

A testvérpáros érdekessége, hogy soha nem jártak pankrátor iskolába, ők mindent maguk tanultak hátul a családi ház kertjében, ahová gyerek ként ringet építettek. Később pedig már a ROH sztárjai voltak.

Talán náluk elmondható, csak az idő kérdése mikor kerülnek a WWE-be. Az egyetlen hátrányuk az életkoruk. Jay elmúlt 34 éves, míg Mark most töltötte a 33-at. Továbbá Jay több alkalommal sértően nyilatkozott a WWE-ről, ami szintén nehézzé teszi ezt az igazolást.

Na és persze a lojalitás. A lojalitás a ROH-hoz, ahol a szervezet indulása óta aktívan szerepelnek.

2. The Young Bucks

Ha ezek megjelennek ott repkednek a superkick-ek!

Feltételek nélkül elmondható, hogy ezek bárhova mennek ott sikert sikerre halmoznak. Többször beszámoltunk róla, hogy mennyi pénzt keresnek úgy is, hogy a lábukat a WWE ajtaján egyszeresem.. – na jó egy próbára betették, de akkor már volt ROH szerződésük, és csak viccből mentek el.

The Young Bucks

Minden zsörtölődés ellenére elképzelhetetlen, hogy ezek ketten egyszer ne a WWE-ben kössenek ki.

Bár a fiúk többször kijelentették – ők függetlenek akarnak maradni, és megakarják tartani azt a hatalmat, hogy beleszólhassanak a mérkőzéseik bookolásába. Ha a WWE-be igazolnak, ezt a szabadságukat biztosan elveszítenék, ami a páros teljes átalakulását eredményezhetné. Illetve hiába sikeresek, a testalkatukkal Vince-nek biztos lenne némi kivetése.

1. Kenny Omega

Meglepetés! Ja mégsem… a szintén kanadai származású Kenny Omega minden amit egy pankrátornak tudnia kell. Nincs olyan stílus amit ne ismerne

Kenny Omega

2017-ben már rengeteget írtam arról, hogy a WWE tárt karokkal fogadná őt, de nem így alakult, és ismét leszerződött a New Japan-hez további két évre.

Talán már csak pár hónapot kell várnunk és 2019 elején a WWE-ben láthatjuk. AMikor John Cena nyilatkozik rólad elismerően, úgy, hogy nem is egy helyen dolgoztok akkor már tudhatod, jól csinálod amit csinálsz.

Talán nála is al lojalitás az egyetlen hátráltató tényező, hiszen többször kijelentette a NJPW az otthona és jól érzi magát a szervezetnél. Ha a WWE leakarja szerződtetni mélyen, de talán annál is mélyebbe na zsebébe kell nyúlni, és egyből Main Event státuszt kell számára ajánlania. Lehet ez sem lesz elég…