Rope Break Inside - WWE Hírek

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!

Roman Reigns kálváriája, avagy mi képes fordítani a megítélésén?

roman-reigns-1

Jelenleg, talán a legmegosztóbb személyiség a rajongók körében Roman Reigns, aki kevesebb mint két éves egyéni pályafutást követően, máris kétszeres WWE Nehézsúlyú Világbajnoknak mondhatja magát, nem mellesleg zsinórban második WrestleMania főmérkőzésére készül, ahol megkezdheti harmadik bajnoki regnálását, amennyiben legyőzi a címvédő Triple H-et. De, mindez milyen körülmények között történik?

0601651001422289102_filepicker

A Shield feloszlása óta, azaza 2014 májusától kezdve alakít face karaktert Roman. Onnantól próbálták felépíteni arra, hogy a WrestleMania 31-en legyőzze Brock Lesnar-t, megszerezve ezzel a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki övet. Minden forgatókönyv ennek fényében zajlott, azonban ennek az útnak az első és legfontosabb állomásán a 2015-ös Royal Rumble-n, minden dugába dőlt. A Rumble mérkőzés előzetes legnagyobb esélye volt Roman, aki ennek tükrében szállt harcba, érkezését azonban elképesztő füttykoncert fogadta. Lehet ezt annak betudni, hogy a közönség Daniel Bryan-t akarta a Rumble győztesének látni, azonban Daniel nem sokkal Roman érkezése előtt kiesett. Ezen csalódottságnál fogva, vagy mert egészen egyszerűen hangot adva Reigns WM szerepének megítélésének, végig negatívan viszonyultak a BigDog-hoz. A helyzeten, még a segítségére siető The Rock sem volt képes változtatni, amit maga Rock is érdekes tekintettel nyugtázott, miközben magasba emelte kuzinja kezét. Ha egy akkora közönség kedvenc, mint Rocky nem képes javítani valamin, akkor már problémák vannak…sebaj, hisz a szervezetnek volt egy újabb ötlete, hogyan változtasson Roman megítélésén….

Reigns

A Rumble-t követő FastLane alkalmával, szembeállították Daniel Bryan-nel, akivel meg kellett küzdenie a WrestleMania főmeccséért. Hiába győzte le Bryan-t, még ez sem segített..! Másnap a RAW-n, kiküldték Daniel-t, aki beszédével megpróbálta még egyszer overré tenni Reigns-t. A helyzeten nem sokat változtatott, így hát meg kellett hozni a döntést, amit a WrestleMania előtti estén, a Hall of Fame ceremónián közöltek Roman-nel…

b6b97c1c26e2914db8afc69d5bca7f5e_crop_north

A döntés értelmében, hallgatva a közönség hangjára, Roman Reigns nem nyerheti meg a bajnoki címet a WrestleMania 31-en! Mivel mindenképp új bajnok kellett, meghúzták a legváratlanabbat azzal, hogy Seth Rollins beváltotta MITB táskáját. Látva a ring közepén heverő Roman-t, majd a színfalak mögötti dolgokat, lelkileg igen megterhelő lehetett elbukni élete legnagyobb mérkőzésén!

sheamus-roman-reigns.vresize.1200.675.high.90

Hosszú hónapokig eltűnt a cím közeléből, hiszen újra akarta építeni erre a lehetőségre Őt a szervezet. Ehhez voltaképp Bray Wyatt asszisztált, hiszen a vele folytatott több hónapos rivalizálás ( amiből győztesen jött ki Roman ) vezetett az újbóli nekifutásnak a cím megszerzése felé. Kiharcolta az első számú kihívói státuszt Rollins ellen, de kettejük mérkőzése közé állt Seth sérülése. A lényegen ez nem változtatott, hisz a rögtönzött versenysorozat győztese is a Powerhouse lett, megszerezve ezzel a WWE Nehézsúlyú övet, karrierje során először. Üröm az örömben, hogy az ehhez vezető út is elég rögös volt, így másodszor is megdőltek a Roman-be fektetett tervek..! Érkezett Sheamus, aki a konfetti áradat közepette beváltotta táskáját a bajnok ellen! Ez azt jelentette, hogy Roman egy éven belül kétszer bukott el a MITB táska jóvoltából ( többek között ).

a97c301e196984d31c2b0c89ed3fb822_crop_north

Némi fény csillant az alagút végén, mikor a TLC végén valósággal lezúzta Triple H-t. Másnap a RAW-n, jött Mr. McMahon, aki hallva azt, hogy a közönség kitörő örömmel fogadta Reigns-t, adott neki egy címmérkőzést az este végére, azonban ha ismét veszít, az az állásába kerül. Mint tudjuk, Roman nyert méghozzá abban az arénában, ahol az év elején megnyerte a Royal Rumble-t is. Ezúttal nem volt táska ami közbeszóljon, így megkezdhette második, ugyanakkor első érdemleges uralkodását..

Viszontagságos nézői megítélések övezték útját a 2016-os Rumble-re, ahol 29 másik szupersztár ellen kellett megvédenie a címet. Ez nem sikerült, hisz a 30. érkező Triple H először kiejtette Roman-t, majd Ambrose eliminálásával elhódította a cég legrangosabb övét. Azóta újra első számú kihívó lett, most pedig a WrestleMania 32 főmérkőzésére készül The Game ellen, de milyen körülmények között..?

hi-res-995d464de34987bf59eb8fa43ceab9bc_crop_north

Pár nappal a nagy esemény előtt egyértelmű, hogy Triple H sem volt képes arra, amire előtte sem The Rock, sem Daniel Bryan, nevezetesen, hogy overré tegye Roman-t. A hétfői RAW-n, Brooklyn közönsége hihetetlen ellenszenvvel viszonyult a kötelező kihívóhoz, ami egy Face karakter számára, egy WrestleMania főmérkőzés előtt igencsak aggasztó dolog. Nagyon úgy tűnik, hogy minden egyes próbálkozás ellenére sem lesz Top Babyface Reigns, akin talán egyetlen dolog segíthet. Meg kell ragadni s felhasználni a közönség ellenszenvét, kialakítva egy olyan Heel Turn-t, melyet követően egy pusztító Reigns-t láthatunk, aki nem törődik semmivel és senkivel. Ezt megtehetik úgy, hogy egy nagyon kemény és pusztító verést mér The Game-re a WrestleMania-n megszerezve a címet, vagy esetleg, hogy a másnapi RAW-n, győzelme után újra felajánlja neki Triple H a Vezetőség arca státuszt, amit Roman elfogad így átállva a “rossz” oldalra. Ha marad Face, voltaképp nem lesz Top Heel karakter, hiszen sem Owens, sem Wyatt nem tartozik ezek közé, Lesnar pedig inkább köztes karakter, sem mint egyik vagy másik. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a jelenleg sérült Rollins, Orton, valamint Cena is vélhetően Face szerepben tér vissza, amihez ha még hozzávesszük Ambrose-t, akkor megláthatjuk, hogy rengeteg Face lesz a maroknyi Heel mellett. Valakit mindenképp be kell áldozni, amire jelenleg Reigns a legesélyesebb, hiszen neki a karrierje szempontjából is lényeges lenne ez a változás.

Triple H szavaival élve eljön az a pont, mikor tennünk kell egy lépést hátra, hogy felmérjük mennyire térül meg egy befektetés valakivel szemben. Azt, hogy ki mit gondol erről a bizonyos befektetésről, rátok bízom..

13 gondolat “Roman Reigns kálváriája, avagy mi képes fordítani a megítélésén?” bejegyzéshez

  1. Igazából végre arra kéne rájönni, hogy mindegyik a karakter a végén még jobban jött ki akár kikapott akár nem.. 😀 hogy miért?! mert nem lehet letolni a közönség torkán ennyire egy karaktert.. Randy és Rollins óriásit alakítottak heel-ként , főleg Randy uralkodása anno kegyetlenül jól fel volt építve.. védte az övet,amíg lehetett és sikerrel. Big Dog meg hiába face ha egyszer egy két heel nagyobb örömnek örvend mint ő.. 😀 nem ártana felfogni végre, hogy Triple H mellé kéne állítani,mint Rollinsot anno.. csak őt egy kurva erős karakterrel.. ennyi! De remélem ha Rollins,Randy visszatér ők nagyobb szerepet kapnak mint ez a majom.. mert ez így szánalmas már tényleg.. 😀 ja és 1 fő öv helyett megint 2 kéne..

    Kedvelés

  2. Cezaro. Generációjának egyik ha nem a legtehetségesebb pankrátora.
    Én az elejétől kezdve bírtam és már akkor mondtam nagy tehetség! Volt mocskos heel,bajnokként is ezt nyomatta jól hozta,volt mocskos heel t ben még jobb volt,volt hájmen csaj tré volt.
    Amikor felemelte és kivágta a ringből az óriást…na az odbaaszott rendesen.
    face ként imádták őt,tt ben kiddel kurv..jók voltak! Majd önállóan is.Tavly a nevéhez köthető a legjobb 10 meccsből vagy 3-4..nagyon odatette magát.Sok mozdulata van ugrik vetődik mindent csinál,és azok a könyökösök!! te jó isten…Sokat bír,masszív erős,nagyon erős,szívós tehetséges,sokoldalú és a közönség imádta.
    De a mikrofonnal nem túl jó,így nem is kapott sok lehetőslget és sajnos nem is fog..
    Nem lenne egyszerűbb kicsit odafigyelni rá és segíteni neki ebben? És máris kapnánk egy tökletes pankrátort aki bajnok forma..de nem..inkább a tehetségtelen szellemifogyatékos kentaurt kell nyomatni..de nem veszik észre h 2 éve zsákutcában vannak vele…eladhatatlan tróger..ennyi
    Kotródjon el innen a ge..be..

    Kedvelés

    1. Múltkor összekerestem az összes Cesaro meccset, és nézegetjük visszafele. Egyáltalán nem vészes a mikrofonnal és annyira akcentusa sincs, nagyon jól beszél. Jó nem egy Rollins, de amit a ringbe művel annak hiánya látszik mióta nincs itt, persze a Rollins hiánya is kiütközik erőteljesen.

      Kedvelés

  3. Annyit tennék csak hozzá, mivel a cikk és Warlock is jó pár dolgot felhozott, hogy Romant folyton MÁS akarta overré tenni. Igazságtalanul az összes létező karakter csak azért létezett, hogy Romant cheert kapjon. Nem feudolt ténylegesen, hanem asszisztálva lett egy gépezetben, hogy face of the company legyen. Számát nem tudom, hogy Ambrose is hányszor volt kénytelen ömlengős szövegeket mondani róla, miközben azok teljesen irrelevánsak voltak az adott plothoz. Sheamus konkrétan csakis és kizárólag azért kapta meg az övet, hogy majd Romannek adhassák, már soha az életbe nem lenne övközelben sem. De rendben, ezt értjük, nem kell mindenkit felsorolni, mert tényleg mindenkit fel kéne.

    A másik gond Romannel, hogy unalmas. Unalmas, mert képtelen promózni, nem érzi magát komfortosan egyedül, ez már számtalanszor kiderült, amint bevágják mellé Ambroset vagy ellene Rollinst máris felszabadultabb, és képes már-már élvezhető promót tolni. Egyszerűen ez nem profi szint, amit képvisel a mikrofonnal. Az előadásmódja pedig siralmas, elég csak pont a korábbi Shield tagokat megnézni. Seth sem a legkarizmatikusabb előadó, de képes volt előadni úgy a szövegeit, hogy mai napig visszasírjuk őt. Dean meg alapból a legkarizmatikusabb karaktert jelenleg….

    Mozdulatai pedig még a WWE keretein belül is nagyon alacsonyan vannak. Ennyit bárki tudna mutatni, de tényleg. Cena sorra jobb meccseket hozott le -mikor nem rongybabázott folytonosan,,,-, mint ő. Ami azért eléggé gáz. Show elleni meccse is azért volt egész jó, mert mindenfélét használhattak. Ott inkább az lett volna a szánalmas, ha valaki annyi játékszerrel szar meccset hoz össze. Effektíve az se Roman érdeme volt. Hm… Érdem. Jó szó. Ez nagyon hiányzik belőle. Nincs semmi, amit ha rá nézek azt mondom önerőből hozta össze. Abszolút semmi. A zenéje Shield. A külseje Shield. A mikrofonozásai nullák. Színészi képességei nullák, folyton elröhög mindent, kb Lesnar szint, de még annál is lejjebb. Értékelhető erőszintje sincs, mivel rosszabb vesztési aránya van, mint Cenának, teljesen komolyanvehetetlen. Egyszerűen képtelen vagyok bármit felírni a számlájára, amiért tudnám szeretni. Semmit. Itt van és nyer, mert hátulról tolják de semmi tartalom belül. És még le is nyilatkozza, hogy nem érti ez miért van…pofám leszakad,,,,,

    Kedvelés

    1. Szinte szórul szóra egyetértek.

      Nem építették a karaktert semmilyen szinten. A hírek szerint MINDEN egyes vetületét Vince határozta meg. A promoit Vince írja meg szórul-szóra, és nem engedi más kezébe, és nem engedi, hogy improvizáljon bármit is. Ő is sokkal jobban tudna beszélni, ha hagynák. Akkor sem lenne jó, mert alapvetően nincs tehetsége hozzá, de legalább nem lenne görcsös. Sokszor látszik, hogy a szövegen gondolkozik.

      A mozdulatai meg nagyon gyérek. És ez is Vince hibája. Valamikor olvastam a wrestlezone-on egy cikket, hogy Vince politikája az, hogy nem kell jó pankrátornak lenni, nem kell sok mozdulat, hanem egyszerű move-ok kellenek, és állandóan azokat kell csinálni, mert azt a gyerekek könnyen megjegyzik. Ezért van spear, meg AA. Romannak eredetileg nem is a spear volt a finisherje, hanem egy “Moment of Silence” nevű fordításos emelés, ami sokkal látványosabb és jobb mozdulat volt. A Shieldben még használta, de mióta face lett Vince nem engedi neki, mert a speart könnyebb mejegyezni.

      Daniel Bryan cseppet sem csinált veszélyes vagy bonyolult, nehezen kivitelezhető mozdulatokat, sőt, kifejezetten egyszerűek voltak, de dinamikussá tették a mérkőzéseit. Romant, sőt bármilyen pankrátort meg lehet tanítani úgy kűzdeni, nem lenne nehéz, csak hagyni kéne. Ha kapna egy kötélről ugrást, akár egy olyan alapszintűt, mint Ambrose, egy folytást vagy arm/leg lockot, már sokkal színesebb lenne a mozdulatsora, és most totál alap dolgokról beszélek. Közel sem egy Red Arrow-ról vagy Shooting Star Press-ről. És itt nem arról van szó, hogy Reigns nem tudná ezeket az alap dolgokat megcsinálni, mert az NXT-ben is meg tudta őket, egyszerűen nem hagyják neki. Most a meccse clothesline, ütés, ütés, fetrengés, még egy ütés, még egy clothesline, samoan drop, fetrengés, superman punch, spear és vége. Ez zéró. Ha a sok ütés meg clothesline-t lecserélnék egy folytásra és egy ugrásra, a spear helyett visszakapná a Moment of Silence-t, simán egy közepesen jó meccset le tudna nyomni. Nem lenne Neville, Rollins, Owens, Cesaro szint, de nem is szidnánk agyba-főbe. Egy heel turn után Hunter vagy Hayman beszélne helyette, egy teljesen legitim heel karakter lehetne. És amiket írtam, nagyon egyszerű váltások, és higgyjétek el mindenki elfogadná utána. De Vince nem hajlandó ezt meglépni.

      Összefoglalva négy egyszerű dolog kellene:

      1. Fehagyni a push-sal.
      2. Heel turn.
      3. Néhány egyszerű mozdulattal kibővíteni a repertoárját.
      4. Más beszéljen helyette.

      Kedvelés

      1. Teljesen ésszerű, amit írsz. Viszont. Ha ennyi gond van egy pankrátorral, akkor valóban érdemes egyáltalán foglalkozni vele? Hány tehetség veszett oda, aki az általad felsorolt dolgok csupán egyikében bukik el, de máris temeti az egész vezetőség. Sajnos ez a gyűlöletem is Romanre hárul, pedig McMajom lenne a célkeresztben ideális esetben, dehát ahogy írtad, Roman perpill Vince saját maga fiatalabb alakban,,,,

        Kedvelés

        1. Ebben igazad van, de tudod te is, hogy sok pankrátor esetében uram-bátyám alapon megy a dolog. Reigns sem lenne itt, ha nem lenne a samoai dinasztia tagja. Sőt, a Rock sem lenne. Ő is csak azért kapott esélyt, mert a rokonsága nyomta. Az anyja samoai, az apja meg ex-pankrátor volt.

          A másik, hogy tetszik-nem tetszik, Reigns a gyerekek (és nők) körében még így is nagyon népszerű. A WWE évente csinál eladhatósági-közvéleménykutatásokat a pankrátorait illetően. A tavalyi adatok szerint Roman a teljes rosterből a harmadik legeladhatóbb pankrátor. 1. Cena, 2. Bryan, 3. Reigns, 4. Rollins, 5. Ambrose. Cena után az ő pólóit adják el a legtöbbet. Ezen kívül a beszámolók szerint a house show-kon nem fütyülik ki, tehát az egyszeri nézők nem utálják annyira, mint a tényleges rajongók. A TV felvételekre (Raw, Smackdown, gálák) a hardcore rajongók járnak többnyire.

          A harmadik dolog pedig (és ezzel ROYAL posztjára is reagálok): Roman majdnem mindenben rosszabb, mint Cesaro (vagy épp más), viszont egy jóképű, különleges megjelenésű pankrátor. Vince ezt is nézi, nemcsak a mérhető képességeit. Sajnos mint mindenhol, a kinézet itt is rengeteget számít. Egyszerűen Romant rá tudod rakni egy poszterre, Cesarot meg nem. És emiatt Roman mindig nagyobb pusht fog kapni, legyen harmadakkora tehetség, mint a svájci. Ez van. Marketing.

          Viszont, ha már pusht kap, akkor lehetne azt jobban csinálni. Ahogy az előző hsz-emben írtam.

          Kedvelés

          1. Szerintem Cesaro sokkal karakteresebb, és szimpatikusabb, én szívesebben látnám poszteren és egyáltalán nem csúnya egyéniség. Kérdeztem lány ismerősöket (munkatársakat) és a két srác közül kivétel nélkül Tóni-t választotta mindenki, így szerintem csak annyi van ebbe, hogy Reings szája hatalmas (nézd meg mikor a szpír előtt üvölt, akkorára nyítja a pofázmányát, mint egy 45-ös munkavédelmi cipő) és Vince szeret vele kéjelegni. 🙂

            Kedvelés

          2. @rdt89: Hát… az én hölgy ismerőseim épp ellenkezőleg vélekedtek. Roman mindenkinek nagyon bejött külsóleg. De ha nekem nem hiszel. A 9gag-en is nem egy romanos gif van fönn, és alatta százával mennek a női kommentek, hogy kb. bugyit kellett cserélniük, mert elázott. Egy lány ismerősöm, aki gyűlöli a hosszú hajú férfiakat, azt mondta, hogy Roman kedvéért egyszer az elve alól kivételt tenne…

            Kedvelés

  4. A Sheamus feud volt talán az utolsó löket, Sheamus utálata vagy a feud menete miatt, még talán utoljára Roman mellé állt a közönség, de ez sem lett bölcsen felhasználva. Az, hogy pontosan mik is a képességei, mit is tud az talán midcarder szintre helyezné őt, bár amikor nem scriptről beszélt mikrofonba meglepően hitelesen hangzott. Ami sokkal rosszabbá teszi a helyzetét, hogy a legnagyobb booking hibák az ő meccsein történnek. Talán lehet belőle top face karakter de ehhez le kell vedlenie a Shield mivoltát és teljesen új karaktert kell szabni köré.

    Kedvelés

  5. Jó írás.Hozzátenném még,hogy nem azért van utálva meg kifütyülve mert bunkó meg irigy a közönség,vagy divatból utálják.Sokunkban itt a fórumon is ugyan az az ellenszenv van meg mint a többi rajongóban,ugyan úgy nem szeretnék hogy bajnok legyen,mert jelenlegi formájában nem lenne alkalmas a cég arcaként tartalmas meccsekkel szórakoztatni minket ,(az okok szinte minden adás alá fel vannak sorolva…)

    Kedvelés

  6. Az írás jogos. Mindenki, aki követi a WWE-t, egy jó ideje ezt szajkózza. Az egész Roman face-építkezés elhibázott volt. Fel kellett volna ismerni már az elején, hogy a 2014-es Rumble-on sem Reigns mellett, hanem Batista ellen ment az üdvrivalgás. Utána Reigns valóban kedvelt karakter lett, amikor 2014 év végén visszatért nagy ováció fogadta. Viszont fel kellett volna azt is ismerni, hogy akkoriban Daniel Bryan volt a közönség elsőszámú kedvence, és Reigns olyan pusht kapott, amit nem érdemelt meg. Megszerezte akkor a közönség szimpátiáját, amit fel lehetett volna használni arra, hogy kb. egy vagy másfél év alatt felépítik. De nem tették, hanem hatalmas pusht kapott, és pár hónap alatt bajnokot akartak faragni belőle. Ezen a ponton senki sem tudta overré tenni. A WM-en szerencsére jó eredmény született.

    Ezek után nem kergette tovább az övet, és csinált néhány jó meccset is (ER match a Big Show-val pl.), és a közönség sem utálta annyira. Sőt amikor bajnok lett, akkor is kevésbé volt kifújolva. Akkor nőtt meg iránta újra az ellenszenv, amikor annak ellenére, hogy elvesztette a Rumble-t, egyértelmű volt, hogy a WM-en főmeccset fog vívni. Ekkora push értelmetlen volt. Hibát hibára halmoztak:

    (1) 2014-ben Bryan miatt és Batista ellen lett népszerű, (2) Ami kis népszerűsége volt, nem lehetett volna arra használni, hogy betolják a WM főmeccsre. (3) Ha meg is nyerették vele, a vb övet, amit a közönség viszonylag jól tűrt, nem kellett volna a Rumble-ön 29 ember ellen kiállítani, ahol is csak a legvégén esett ki. (4) Ezután újra, immár negyedjére adva meg neki a lehetőséget az övre, ráadásul a WM főmérkőzésen.

    Ezeket egyszerűen nem nyelik le az emberek, főleg úgy, hogy meccset alig veszít, ha igen, azt is csak csalással.

    Árulkodó, hogy a Rock éppen most twittelte ki, hogy az első WM-je a 13. volt, és ott mennyire kifújolták, és hosszasan ecsetelte, hogy mennyire jó ötlet volt utána a heel turn, mert a WM-en brutálisan kifütyülték. Ez 100%, hogy üzenet Vince és a kreatívok felé, hogy mit kezdjenek az unokatestvérével. És valóban csakis egy heel turn vethet az egésznek véget. Lehetetlen, hogy Vince ezt képtelen belátni.

    Kedvelés

Vélemény?