WWE Live Budapest – 2015. április 16.

wwebp
Fotó: Juhász Alexandra

A WWE 2015. április 16-án a szervezet történelmében először meglátogatta Magyarországot. Itt a Papp László Sportarénában egy eléggé hosszú Live Event-re került sor a cég európai turnéja alkalmából. A magyar WWE rajongók egyből felkapták a fejüket, amikor tavaly októberben kiderült, hogy a népszerű Szupersztárok ellátogatnak hazánkba. Az első sorokba az eladás megnyitásának napján minden egyes jegy elkelt, ám ahogy számítani lehetett rá a távolabbi szektorokba is szép számban érkeztek rajongók. Természetesen mi is részt vettünk az eseményen és örömmel írunk végre összefoglalót egy olyan adásról, amin személyesen is megjelenhettünk.
Mivel közelről látni a Szupersztárokat és a Dívákat, a meccseket, teljesen más dolog, mint figyelemmel kísérni egy televízióban leadott adást, természetes, ha az összefoglaló kicsit szubjektív lesz.

Már a kapunyitást megelőzően komoly tömeg gyűlt össze a Sportaréna főbejáratánál. Talán nincs is olyan aktív pankrátor, akinek a neve egy pólón, egy táblán vagy esetlen egy zászlón ne szerepelt volna. A kapunyitást követően megkereshettük és elfoglalhattuk a helyünket és várhattuk, hogy kezdődjön a show. Ám természetesen, akik bármilyen felszerelés nélkül érkeztek az eseményre, azok a szervezet által elhelyezett Brand Shop-oknál vásárolhattak maguknak öltözékeket, kiegészítőket vagy pedig szurkolói plakátokat. Az árak azonban itt eléggé borsosak, mint például egy John Cena sapka 10.000 Forintba került, amíg a WWE Shop webfelületén ez az ár körülbelül 5000-5500 Ft.
Az arénán belül a ring egyből nagyon szembetűnő volt mindenkinek, hiszen matt fekete WWE logóval ellátott ringborítás egyszerűen szemet szúróan díszelgett. A show kezdete előtt pár perccel a WWE Network-ről, valamint az egykori Szupersztárokról tekinthettünk meg pár videóösszeállítást. Ahogy a fények kialudtak az aréna területén Triple H képe köszöntött mindenkit a szervezet Live Túrnéja alkalmából.

11101896_10152684395492680_1664475480_n

Bad News Barrett vs Jimmy Uso

Bad News elmondta, hogy Daniel Bryan kisebb egészségi problémái miatt visszautazott az Egyesült Államokba, így kinevezi magát győztesnek harc nélkül. Azonban, amikor Barrett távozott volna érkezett Jimmy Uso, aki nekiesett az egykori Interkontinentális Bajnoknak. Ahogy visszatértek a kötelek közé megszólalt a gong, ami az első harc elindulását jelezte. A rajongók inkább Uso-nak szorítottak, ám sokszor kántálni kezdték Bad News nevét is. Végül az összecsapásban Jimmy tudta megszerezni a győzelmet a Diving Body Splash után.

wwebudapest1501
Fotó: Juhász Alexandra

The New Day vs Los Matadores vs Tyson Kidd és Cesaro (WWE Tag Team Bajnoki öv)

A csatában a mostanában eléggé népszerűtlen New Day próbálkozott folyamatosan egy kicsit megnyerni magának a magyar közönséget, ám mindig újra és úja felhangzott a “New Day Suck” kántálás. (A szerkesztőségünk próbált kicsit javítani a trió helyzetén és pár pillanat erejéig éltettük Big E, Xavider és Kofi csapatát 😀 ). A csata alatt Tyson Kidd nagyon  népszerűnek bizonyult a magyar WWE rajongók körében, aki ezt meg is hálálta, hiszen parádés teljesítménnyel szerepelt. Végül Cesaro és Kidd duója szerezte meg a győzelmet és ezzel ismét megvédték Bajnoki övüket.

wwebp1502
Fotó: Juhász Alexandra

Tamina, Alicia Fox és Rosa Mendes vs Natalya, Layla és Emma

A hölgyek csatája sem maradhatott el, ami egy 6 Emberes Tag Team összecsapás volt. Itt végül Natalya tudta megszerezni a triójának a győzelmet, miután bevitte a Sharpshooter-t Alicia-nak, aki nem volt képes kiszabadulni a szorításból, végül pedig feladta a csatát.

bp1503
Fotó: Juhász Alexandra

Adam Rose vs Finn Bálor

Finn elképesztően jól szerepelt, ami miatt a rajongók többször is elkezdték kántálni, hogy: “NXT”. A harcot végül Bálor tudta megnyerni a Finisherjét követően.

bp1504
Fotó: Juhász Alexandra

Big Show és Sheamus vs Roman Reigns és Dolph Ziggler

A két Tag Team érkezése nagyon nagy felhajtást okozott, persze érthetően. A Main Event-er Szupersztárok egymás után érkeztek az arénába, akiket végig nagyon nagy lelkesedéssel fogadott a közönség. (Ennyire hangosan még nem kiabáltam a nevét senkinek, mint most Roman-nek 😀 ) A harcban végül Reigns tudta megszerezni a győzelmet a Superman Punch és a Spear után.

bp1505

The Miz és Fandango vs Damien Mizdow és Zack Ryder

A harc előtt Miz mikrofont ragadott és elmondta, hogy nagyon lassan fog beszélni, hogy mindenki megérthesse. Ez természetesen nem tetszett a rajongóknak és nemtetszésüket fejezték ki. Mizdow ekkor kikapta volt csapattársa kezéből a mikrofont és elmondta, hogy nagyszerű a hangulat itt Budapesten, amit ne rontson el senki, tehát…”Kuss”. Kicsit meglepő volt, hogy Mizdow magyarul intette csendre a WWE Legnézettebbjét. Ám a közönségnek nagyon tetszett ez a szó, amit megtanult az adás alkalmával Damien…Egyből hangosan mindenki a “Kuss” szót kezdte el kántálni. A harcban végül Mizdow bevitte a Skull Crushing Finale-t, amivel megszerezte a győzelmet.

bp1506
Fotó: Juhász Alexandra

Bray Wyatt vs Erick Rowan

Ahogy arra számítani lehetett Wyatt érkezésénél mindenki a vakuját bekapcsolva magasba nyomta a telefonját és várta ahogy Wyatt érkezett. A csatában végül Rowan szenvedett vereséget, miután Wyatt képes volt bevinni a Sister Abigail-t.

11138647_574898429316855_979914802262871714_n
Fotó: Juhász Alexandra

Rusev vs John Cena (United States Bajnoki öv)

A főeseményen rengeteg John Cena rajongók jelent meg, akik végig biztatták a Cenation Vezetőjét. A harcban végül Cena szerezte meg a győzelmet, ám ez előre kiszámítható volt, hogy az Extreme Rules-re be van jelentve közöttük egy visszavágó, valamint, hogy nem egy Live Event-en fog gazdát cserélni az öv. Ennek ellenére viszont jó volt élőben látni a két Szupersztárt, akik egy jó kis csatát hoztak össze.

A WWE Budapesten megrendezett eseménye nagyon jóra sikeredett, ez pedig nagy részben köszönhető volt a rajongóknak. Összességében ideje volt, hogy a szervezet végre ellátogasson hozzánk, hiszen a pankráció műfaja az utóbbi években nagyon népszerűvé vált. Az Élő Show sokkal többet ad, mint egy televíziós adás, hiszen a felvett képsorok nem képesek ugyanazt a hatalmas hangulatot átadni, amik itt keletkeznek. Valamint szimplán a ring borzasztó hangos csattogása sem érzékelhető a televíziós adások alatt.

Reméljük, hogy minél hamarabb ismét találkozhatunk a kedvenceinkkel itt Magyarországon, addig pedig emlékezzünk vissza erre az adásra, ami egy hatalmas élmény volt. Köszönjük WWE!

Galéria:  A wwe.com fotói a budapesti adásról

Mizdow egyetlen szót már biztosan tud magyarul:

Reklámok

WWE Live Budapest – 2015. április 16.” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Akárhogy is látszik a TV-s adásokon hogy Cena megosztja a közönséget, itt nálunk egyértelműen őt várta a legtöbb ember és tényleg ahogy más is írta, szinte felrobbant az aréna amikor bejött. 🙂 A meccs végén pedig aki a ring körül ült szinte mindenki odarohant a ring mellé fényképezni és videózni 🙂 Hatalmas élmény volt tényleg, remélem jönnek még hozzánk a közeljövőben többször is. 🙂

  Kedvelés

  • Csodálkoztam hogy ennyi agyhalott van magyarországon, akik Szénát istenítik. Oké, a kölyköket még megértem, na de a felnőttek hogy skandálhatták az ő nevét?

   Kedvelés

   • 😀 Nézd meg kik irányítják az országot… Sokkal több agyhalott ember van ebben az országban mint gondolnád 🙂

    Kedvelés

 2. Pár komolyabb ténybeli tévedést kijavítva:
  – SENKI nem kántált egyszer sem “NXT”-t
  – a The New Day nem lehet “mostanában népszerűtlen”, mivel teljesen friss. Egyszerűen noname
  – a 6-fős díva meccsen szinte kizárólag Natalya szerepelt. Erős túlzás pusztán azt lobogtatni hogy “ő vitte be a tust”. Nem a dívák hibája, hanem hogy mind olyanok voltak, akiket a magyar közönség elvétve se láthatott. Nat külön dícséretet érdemel hogy megmentette a meccset
  – SENKIT nem érdekelt finn bantha, Adam Rose meg nagyon kínosan nyilvánvalóan jobberkedett, pedig …
  – a Big Show / Sheamous stb. meccsnél nem ártott volna szót ejteni a közönség Dolph iránti egyértelmű rajongásáról

  Technikai problémák:
  – icipici kivetíttő, Uso fel sem tűnt hogy bejött mert nem volt kivetítve semmi
  – senki nem jelezte hogy nem lesz kommentátor, ami kihatott azelső meccs(ek) hangulatára. Mondjuk az hogy a stáb angolul nyomta senkit nem zavart, az kellemes meglepetés volt
  – a biztonsági őrség jobbára csak dísznek volt. Se CB, se megfelelő elrendezés. Ha gáz lett volna, teljesen alkalmatlanok lettek volna csinálni bármit
  – szerencsétlen kölök fellocsolta mellettem a lépcsőt üdítővel. Hiába kértem, az épületben egy takarító nem akadt

  Kedvelés

  • Ja, és a Miz/dow meccs teljesen rosszul van leírva. Kezdve azzal hogy a Miz azért ragadott mikrofont hogy magának követelje a figyelmet Damiennel szemben, hogy azért kezdett “Shut up!”-olni mert, azért mondta hogy lassan fog beszélni merta közönség nem hallgatott el, és a közönség nem kántált “Kuss”-t, hanem (bár a dolog kicsit erős volt poénnak, de ez tipikusan WWE-dolog) elcsendesedett.
   Nem esik szó arról sem, hogy ez igazából egy Miz + Mitdow vs FanDanGo + Ryder meccs volt (ezt a poént azért illett volna lelőni azok kedvéért akik nem voltak ott).

   Kedvelés

   • Úgy látszik nem egy budapesti show-t néztünk. 🙂
    – NXT: Ez a videó ezzel indul. Nem hosszasan, de ezt lehet először hallani. https://www.youtube.com/watch?v=PjLlNJTiGAQ

    – A New Day nem friss. Bő fél évvel ezelőtt debütáltak és akkor bizony kedvelte őket a közönség. Néhány hete nem kíváncsiak rájuk.

    – A dívák közül valóban Natalya játszotta a fő szerepet, de ezen nem kell meglepődni, hisz az összes itt lévő lány közül ő a legrutinosabb. A meccs részletezése nem volt célunk.

    – TÉGED nem érdekelt Finn Bálor (így írjuk a nevét), de bizony magam is ismerek olyan magyar rajongókat, akinek ő az egyik kedvence. Az hogy jól szerepel, mondhatnám, hogy tény.

    – Jogos, kiemelhettük volna, hogy Dolphot mennyire szerették.

    – A Miz -Mizdow témában nincs mit mondanom. Ott a videó, érthető a szöveg és tisztán hallható, mit kiabálnak / kiabálunk, amikor Mizdow körbejár a közönség felé tartott mikrofonnal. A meccsről: Hát nem az volt amit említesz, ugyanis Miz és Mizdow épphogy ellenfelek voltak. 🙂 Nem mellesleg ezt a részt vastaggal kiemelve láthatod.

    Kedvelés

 3. Mizdow kuss nagy volt
  én is kiabáltam azt hogy roman sucks a haverjaim meg csak néztek…
  na csak ennyi

  Have a nice day!

  Kedvelés

 4. Köszönettel tartozom mindenkinek aki részt vállalt a rendezvény megrendezésében,lebonyolításában.
  Hálás vagyok,hogy gyermek korom óta oly nagyon vágyott show műsorát élőben megnézhettem,végig szurkolhattam.
  Életem egy fontos élményét még magasabbra emelte, hogy ezt az eseményt a Fiammal együtt,igazi Apa-Fia programként élhettünk meg.
  /Némi keserűség volt,hogy horror árban adták az emlék tárgyakat, illetve sem egy poszter, sem WWE logó, sem olyan fényképezhető élet nagyságú hasonmásokat akár papírból!:)
  No de mindegy is talán jövőre!!!
  Mi biztosan ott leszünk…..

  Kedvelés

 5. Hatalmas élmény volt!!!Azért most látszódott ,hogy a sok mocskolódás és negatív commentek ellenére is Cena a legtöbb ember kedvence.Amikor megszólalt a zenéje majdnem felrobbant a Papp László.Let’s go Cena!!!

  Kedvelés

  • Mert a magyarok nagy része nem ért a pankrációhoz és mivel nagyrészt 5 és 12 év közöttiek voltak…
   (Persze voltak felnőttek is, de ők nagyrészt a Cena sucks-t skandálták!)

   Kedvelés

   • Ez igaz. A magyrok nagy resze ne ert ehhez. De ez egy szorakoztato musor. Mit kell ehhez jobban erteni mint, hogy mi szorakoztato az adott nezonek vagy mi nem? Az is igaz, hogy talan kicsit sok volt Cena-bol az elmult evekben. De az is igaz, hogy van itt a levegoben valamifele heel imadat. Azaz pontosabban divat lett a heel karaktereket kedvelni. Vagy meg pontosabban a legpopularisabb karaktereket elutasitani. Semmi gond nincs Cena-val, nekem is egyik kedvencem es kozelebb vagyok az 40-hez, mint a 25-hoz. Kicsit regen kovetem mar ezt. De ez semmit nem szamit.

    Arra pl emlekeztek, hogy egyszer nagyon-nagyon (olyan 20 eve) mar volt egy pankracio eloadas, meg a regi BS-ben? Azaz 2 eloadast terveztek, de az elson mindossze kb.50ember volt, igy a masodik elmaradt. Nekem a masodikra volt jegyem…

    Kedvelés

 6. Nagyon nagy élmény volt nekem és a 3 gyerekemnek is. Mindegyikünkön más póló volt. 🙂 De Cena nyeeeert! 🙂 Nekem ez volt a lényeg. 🙂 Tanulság: máskor felkapok egy kisgyereket, hogy le tudjak vele pacsizni. 🙂

  Kedvelés

 7. Aki nem jött el, az bánhatja, hatalmas show-t hoztak össze itt magyarországon, leírni sem lehet, hogy milyen nagy élmény volt. Nem sajnálom a pénzt, amit a jegyre költöttem (na meg a büfére, egy fél literes coca cola 500ft…..) abszolút megérte. Ami zavart, hogy Wyatt kivételével csak face karakterek nyertek, de igazából sejteni lehetett előre ezt. Itt a hangulat volt a lényeg, mindenki szurkol a kedvencének, vagy éppen utálkozik (mint én, amikor Románt megláttam, de sajnos csak egyedül ordibáltam, hogy Roman Sucks 😦 )
  De így élőben ezek a pankrátorok még nagyobbak, Cesaronak olyan háta volt, hogy el sem hittem.
  A póló árak durvák, egy db póló 10000ft, Erick Rowan maszkja 4500,de vették mint a cukrot, szóval megérte a WWE-nek ide látogatnia a nagy bevétel miatt, tehát ez azt eredményezheti, hogy akár többször is megjelennek Mo.-n:D
  Randy-t, Ambrose-t hiányoltam, na meg a nagy kedvencemet, Rollins-t.Gondolom a Franciaországi turné miatt nem jöttek.

  Kedvelés

   • Sajnos nem hallottam, lehet hogy az aréna másik felében voltatok és azért nem, vagy csak szimplán süket vagyok.. mindenesetre örülök, hogy nem voltam egyedül, még ha csak utólag is tudtam meg:DD

    Kedvelés

  • Máshol (külföld) magyar forintba átszámítva 1 db sapka 3500 Ft, 1 db póló 6000 Ft (az ország jobban teljesít ezért volt 10000 Ft 🙂 )
   Magyarországra szerintem megint kb. 2 év múlva jönnek (ha jönnek)

   Kedvelés

  • Egyetértek. Én is élveztem, nagyon. Csak Dean-t hiányoltam! Őt úgy vártam egész idő alatt… s mikor vége lett, s nem szerepelt… picit összetörtem..
   (azt is reméltem, hogy Dolph mond pár mondatot magyarul, de hát… túl sokat vártam xD)

   Kedvelés

   • Elvileg vannak magyar rokonai, szóval énis számítottam Dolph-tól legalább egy-két magyar szóra, de nem baj, Damien kárpótolt minket :DD

    Kedvelés

 8. Hatalmas élmény volt el se hittem az egészet hiába láttam. 1990 óta vártam erre a napra,remélem lesz még a jövőben

  Kedvelés

 9. Köszi a leírást, pár nem meccsel kapolatos dologgal kiegészíteném. 🙂
  BNB kicsit lefikázta a várost. A New Day-s kapta a Suck-ozást, pedig rengetegszer próbálták a közönséget biztatni a ritmusra, de mindig sucks lett a vége amin meglepődtek. Cesaro ereje döbbenete volt, ahogy a ring széléről leugró Big E-t elkapta a levegőbe és meg is tartotta. Cesaro teljesen meg volt lepődve, mert annyira kiabálták a nevét (köztük én is), mint sehol máshol. Big E a meccs után egyik szurkoló kezéből kivette a transpalenst, majd széttépte, és feszengett kicsit neki, mutogatta az izmait, a szeme meg fel volt akadva (közvetlen közelről votl szerencsém látni, bele is égett a retinámba). Adam Rose zenéjét is dúdolta a közönség, hatalmas hangulat volt a stadionba, remek közönség volt a Magyar. Big Show ahogy próbálta a közönséget csitítani és kapta az arcába az eladtad magad és fogd be a szád (angolul persze) és még a fenekére is rácsapott, melyet a közönség felé mutatott. Sheamus (jó narancs bőrös volt a lába) kiabálta be a Show fikázásnál a közönségbe, hogy megy ez jobban is (pedig egy csapatba voltak). Zigler meg végigpacsizott, és sikerült elkapnom az ujjbegyét. Wyatt bevonulásánál a vakuk ezrei világítottak, ezzel is mutatva a tiszteletet felé. Szép meccs volt, ahol Rowan nem nyerhetett, de nagyon szép volt ahogy felsegítette Rowan-t Wyatt és megölelte meccs után és kitámogatta. Rusev nem nézte meg a Magyar történelmet mielőtt eljött és a zászlóját lengette, kapta is a fújolást. Cena éltetésére ment a Lets Go Cena és erre válaszként a közönség másik felétől a Cena Sucks. Most pedig a legélvezetesebb show Miz és Mizdow között zajlott. Miz nem tudta levenni a szemüvegét, mert minden mozdulatánál kapta a fújolást (tőlem nem én éljeneztem neki), de 5-ére csak levette. Mizdow utánozta megint Miz-t, de mikor csapattársa ránézett nagyon vizzesen lemutogatta a dolgokat neki, hogy folytassa a harcot. Miz kapott egy olyan arconrugást, melytől akkora nyáltengert köpött, amit akarva se tudnék utánozni. Életre szóló élmény volt, élőbe látni olyan katarzisztikus volt, hogy szavak nincsennek rá. De szerintem aki ott volt mindenki így gondolja. Remélem lesz még bőven ilyen turné, évente akár 2-szer is lehetne. 🙂

  Kedvelés

 10. Életem legnagyobb élménye volt, hogy ott lehettem a show-n. Jó volt látni a favoritokat. 😀 Egy apró hiba volt csak, hogy elég messze ültünk, de, hát miért nem vettünk közelebb jegyet. 🙂 Azért jó volt, bár én még néztem volna tovább is. 😀 Minél előbb térjenek vissza, akár már a következő európai turnén, ami már novemberben esedékes. 😀

  Kedvelés

 11. Nekem is ez egy hatalmas és elfelejthetetlen élmény volt. Ahogy azt a Szerkesztőség is említette reméljük jönnek jövőre is. De akkor azzal kapcsolatban lenne egy két kívánságom. Jöjjön Orton, Ryback és Ambrose is. 😉

  Kedvelés

 12. Nagyon tetszett ahoz kepest hogy mostanaban milyen meccsek vannak
  Uso-BNB nem volt rossz meccs ha jol tudom akkor jey leserult es ezert iden nem latjuk mar usoekat tag teamben ezert kerult fel a main rosterbe a lucha dragons
  Tag team ov fura hogy igy szeretik cesaroekat
  en szemely szerint sajnalom kofit hogy ilyen szar lett
  diva lattam mar jobbat
  balornak orultem
  Mizdow!!!!! Kiraly volt
  zack ryder az utobbi 1 evben negyszer szerepelt asszem
  1 rusev legyozte
  2 cena megemliti a surv. series elott
  3 royal rumble
  4 andre the giant
  harom eve ilyenkor mindig szerepelt…
  Wyatt itt is sztar szep volt a vege amikor kitamogatta rowant
  sheamusnak orultem meg zigglernek a meccs jo volt
  main event live eventen rusev mar kapott ki csak a wwe csinalja a felhajtast
  na csak ennyi

  Have a nice day!

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s