Tegnap Sheamus kapcsán már érintettük a Grand Slam témakört. A Kelta harcosnál viszont van két esélyesebb és reálisabb személy, akik hamarabb elérhetik az áhitott sikert. Ők a korábbi Shield testvérek; Seth Rollins és Roman Reigns.

Mindenekelőtt fussunk át rajta, hogy a szóban forgó Szupersztárok milyen utat jártak be ahhoz, hogy ma úgy emlegethessük őket, mint a Grand Slam, s ezzel együtt Miz legvalószínűbb kihívói.

Tag Team Bajnoki öv 

A félelmet keltő Shield tagjaként, 2013. május 19-én érkezett el az első komoly fegyverténnyel rendelkező győzelem. Rollins és Reigns az Extreme Rules-on hívta ki egy Tornado Tag Team meccsben a regnáló Bajnok Team Hell-No duóját. A tíz perces összecsapás végén, egy tőlük szokatlan manőverrel fektették ki Bryan-t, akit Reigns kopogtatott, miközben Rollins ringen kívül tartotta Kane-t.

United States Bajnoki öv  

Túl egy pár címvédő mérkőzésen, Seth Rollins számára a SummerSlam-en érkezett el a lehetőség ahhoz, hogy történelmet írjon. John Cena elleni csatájára úgy érkezett meg, mint a WWE Nehézsúlyú Világbajnoka. Brooklyn közönsége frenetikus összecsapást láthatott, melynek végjátékában az Architect – Jon Stewart hathatós közreműködését követően – pinnelte Cena-t. Rollins a világbajnoki öv mellé begyűjötte a United States címet is.

Roman Reigns a negatív cuccteszt okozta balhét követően, tavaly nyáron Rusev-vel kezdett feudolni. A Bolgár épp a United States Bajnoki címet birtokolta, de kezdetben nem került középpontba az, hogy övmérkőzést vívjanak. Foley kiírta nekik a csatát a SummerSlam-re, ahol végül időszűkében csak egy kőkemény bunyót láthattunk a felek között. A Clash Of Champions-on aztán jöhetett az éles ütközet, amit természetesen Reigns húzott be a Bajnoki címmel együtt.

Világbajnoki öv (az elsőre szorítkozva) 

A WrestleMania 31 főeseményén Brock Lesnar tette kockára a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki övét Roman Reigns-szel szemben. A Fenevad mindent megtett, hogy elpusztítsa Roman-t, de még ez is kevés volt. A kihívó állta a sarat, egészen a végletekig. A totálisan kimerült Szupersztárokra ekkor lecsapott Mr. Money in the Bank.. Seth Rollins nevető harmadikként írt történelmet, s vált a történelem első olyan személyévé, aki a WrestleMania főmeccsében váltotta be a táskát. Az évszázad rablása – ahogy Cole fogalmazott.

Roman első világbajnoki sikere szorosan kapcsolódik Rollins uralmához. A 2015-ös Survivor Series-en összecsaptak volna, de Seth sérülése átírta a terveket. A címvédő leadni kényszerült a WWE legnemesebb övét, melyről ezt követően egy tournament volt hivatott dönteni. Egy tournament, aminek fináléjába Roman Reigns mellett Dean Ambrose került. A Lunatic Fringe képtelen volt tartóztatni testvérét, így Reigns felülhetett a szervezet trónjára – még ha csak rövid időre is.

Reigns, Rollins. Két Grand Slam aspiráns, akik egy Grand Slam Bajnok, nevezetesen Miz ellen törhetnek a trónra. A Money Maker jelenleg Ambrose személyével foglalatoskodik, de a következő PPV-t követően tisztul a terep előtte. Ekkor léphet színre az említett úriemberek egyike. Mindketten esélyesek arra, hogy a SummerSlam környékén az Interkontientális Bajnoki cím kihívói legyenek. Rollins számára kissé bonyolultabb a képlet, hisz a félbehagyott Joe-val szembeni feudja mellé most jött egy újabb megkezdett valami Wyatt ellen. Reigns-nek voltaképp semmi sincs kilátásba, így talán őt mondhatjuk az IC öv legnagyobb várományosának.