007_t2t_12132016ej_0185-0c702a42b08ceac6df3b1ab622c5bac8

2016. december 12-én a főváros, Washington DC adott otthont a 14. alkalommal megrendezésre kerülő Tribute To The Troops eseménynek. Az adást a nagy visszatérő Lilian Garcia nyitja meg (Shane és Stephanie bevezetője után), hogy elénekelhesse az USA Himnuszát. Ezt követően JoJo felkonferálásában a címvédő United States Bajnok, Roman Reigns érkezik, hiszen John Cena távollétében Ő az első számú arca az ilyen rendezvényeknek.

Roman mikrofont fog és azzal kezdi, hogy büszkén mondhatja: Ő a WWE United States Bajnoka. Azonban az igazi hősök, illetve bajnokok Ti vagytok – szól a közönséghez, valamint a nézőtéren helyet foglaló katonákhoz. Meg akarta nyitni ezt a show-t, hogy a WWE nevében azt mondhassa: Köszönjük!
Jó ünneprontóhoz méltóan nem más érkezett, mint a kanadai Kevin Owens. KO szerint amit Roman most tett, az egy klasszikus megmozdulás volt. Csodálatra méltó ugyan, hogy kijön ide és mindenkinek köszönetet mond, de elfelejtett köszönetet mondani egy nagyon fontos és különleges embernek: neki, Kevin Owens-nek. Owens úgy gondolja, hogy mindenki köszönettel tartozik neki azért, amiért minden héten a csúcson cipeli a hátán a RAW-t, mint a leghosszabban uralkodó WWE Universal Bajnok. Roman szerint a köszönetről csak annyit: Kevin nem kapja ezt meg. Ez nem róla szól, sőt, soha nem is szólt róla. Azokról a férfiakról és nőkről szól, akik szolgálják, és naggyá teszik ezt az országot. Owens válaszol – Ő nem ide valósi, hanem Kanadába. Ez mindig róla és a Kevin Owens show-ról szól, mert ő a Universal Bajnok, BELIEVE THAT – teszi hozzá, ezzel is gúnyolva Reigns-t. A US bajnok hozzáteszi: már nem lesz sokáig bajnok. Owens kijavítja riválisát, mondván esélye sincs arra, hogy Universal Bajnokként távozzon a Roadblock-ról. Roman inkább szerencsés, hogy a United States öv nem lesz terítéken, ugyanis elnyerné tőle, visszavenné Kanadának, felrakna rá egy Maple Leaf-et, majd WWE Canadian Bajnoki övnek nevezné. Reigns úgy gondolja nem kellene várni, szóval egy kis bunyóra invitálja vasárnapi ellenfelét. Owens meg is indul, de ekkor Rusev érkezik meg Lana kíséretében. Rusev előveszi a kretén-protokollt és azt mondja, hogy van annál rosszabb, hogy valaki kanadai, mégpedig ha az illető amerikai. Elég a szemétből – mondja a Bolgár. Azért van itt, hogy Bulgáriáról beszéljen. Ők sokkal jobbak a hagyományokban, kultúrákban, és az emberek is jobbak, mint az amerikaiak. Rusev megcsókolja Lana-t, mire Reigns kijelenti, hogy ez szánalmas volt. Szeretne megkérni egy katonát, hogy jöjjön le és mutassa meg (Lana-n), hogy miként kell igazi férfi módjára csókolni. Lana veszi át a szót – mondván ez egy szánalmas amerikai tipikus válasza. Szerinte ez csak a féltékenységből fakad, hisz Rusev-en kívül senki sem kaphatja őt meg. Rusev azzal folytatja, hogy Ő a legnagyobb ember a világon. Ez pedig szívás Roman-re nézve, mert össze fogja őt törni, akárcsak Enzo-t. Roman nem hátrál meg – mint mondja sehová sem akar menni, szóval ha tenni akarnak valamit ez ellen övék a terep.. Rusev és Owens körbe is veszik a ringet, de mielőtt támadhatnának megszólal a SAWFT zenéje. Big Cass érkezik rohamléptekkel, majd a ringbe csúszik Roman mellé. Az erőviszonyok kiegyenlítődtek, így hát Owens és Rusev meghátrál. Ez az este viszont korántsem erről szól, így hát megjelenik Mick Foley, aki hivatalosítja a főmérkőzést, aminek értelmében Big Cass és Roman Reigns duója megküzd Kevin Owens és Rusev párosával.

Luke Gallows & Karl Anderson vs. Epico & Primo vs. Goldust & R Truth vs. Cesaro & Sheamus – Fatal 4 Way Tag Team mérkőzés, a győztes kihívhatja a New Day-t a Tag Team övekért a vasárnapi Roadblock-on

Rögtön egy téttel bíró csatával vette kezdetét a meccsek sora. Cesaro és Sheamus a papírformának megfelelően behúzták az összecsapást, így ők mehetnek a friss rekorderek ellen a PPV-n.

Miz és Maryse a szorítóban. A MoneyMaker kihasználja az alkalmat, hogy promótálja kicsit a közelgő Marine 5-öt, aminek Ő a főszereplője, s amit a fegyveres erők tagjai ihlettek. Most, az “Intercontinental Championship Reunion Tour” 29. napján inspirálni szeretne mindenkit, így hát Open Challenge-et hirdet a Roster tagjaihoz egy küzdelemre.. Erre nem más érkezett, mint a híres mexikói humorista Gabriel “Fluffy” Iglesias, a közönség nem kis örömére. Miz rögtön egyértelműsítene akarja vele, hogy rossz helyen jár hisz ez nem az ő terepe. Gabriel egy Maryse-ra irányuló poénnal indít, majd hozzáteszi, hogy az egyetlen dolog amit Miz megihletett az a vágy egy olyan verésre, ami király. Gabriel-nek pedig van is egy embere, aki megteszi mindezt… Apollo Crews érkezik az arénába tehát, hogy megküzdjön Miz-el.

The Miz w/ Maryse vs. Apollo Crews w/ Gabriel Iglesias

Rövid csata volt, Fluffy hozta a szórakoztató elemeket, illetve a figyelemelterelést is azáltal, hogy selfieket készített Maryse-al, majd a dühöngő Miz-el. Apollo ezt remekül használta ki egy Standing Enziguri-val, amit követően átfordította, majd lekopogtatta az IC bajnokot.

Dolph Ziggler & American Alpha vs. The Wyatt Family – 6 Man Tag Team mérkőzés

Ez esetben borult az ilyenkor szokásos “Face karakter nyer” effektus, ugyanis a Wyatt Family megszerezte a győzelmet a Sister Abigail-ből indított RKO-t követően.

Bayley vs. Dana Brooke w/Charlotte

Egy kisebb backstage konfrontáció vezetett ehhez a csatához, amit persze Bayley nagyon simán megnyert. Pillanatok múlva már folytatta is a kutyázást, amiben korábban megzavarták.

TJ Perkins & Rich Swann & Jack Gallagher vs. Tony Nese & Drew Gulak & Brian Kendrick – 6 Man Cruiserweight Tag Team mérkőzés 

Itt sem történt nagy meglepetés, közel tíz perces összecsapásban Perkins, Swann és Gallagher triója szerezte meg a győzelmet.

Következik a már tegnap előrevetített backstage szegmens.. A New Day tagjai tárgyalják ki Cesaro és Sheamus csapatát, majd a történelem írás érzéséről kezdenek társalogni. Mindhárman másként élik ezt meg, sőt, Woods ki is jelenti, hogy ők a történelem legnagyobb csapata. Túlságosan magas ladba.. Elsőként a Styles vezette Club érkezik, hogy rácáfoljon minderre. A WWE Bajnok arcára viszont nyomban ráfagy a magabiztos mosoly, hisz balról az utóbbi évek legmeghatározóbb csapata jelenik meg, egymás oldalán, 2014 óta először úgy, hogy mindhárman Face szerepet játszanak. Rollins megkérdezi testvéreit, hogy hallották-e ezt a kijelentést, miszerint az előttük állók minden idők legnagyobb csapata? A reakció és a mimika nagyon megalázó, nemes egyszerűséggel kinevetik mind a két csapatot, majd távoznak.

Big Cass w/Enzo Amore & Roman Reigns vs. Rusev w/Lana & Kevin Owens – Tag Team mérkőzés 

Cass és Roman csapata elég hatékonynak bizonyult, ahogy arra számítani lehetett győztek, és a sikert érő pin is Reigns nevéhez fűződött, aki újabb üzenetet címzett Owens-nek, hogy mi vár rá vasárnap.

Ez volt a 2016-os Tribute To The Troops, amit majd a vasárnapi Roadblock követ.