2016 legjobb és legrosszabb viszályai

bg1

Közeledik az esztendő vége, s mivel már sok újat nem láthatunk, kicsit mérlegelhetjük a mögöttünk álló hónapokat, viszályokat abból a szempontból, hogy milyen nyomot hagytak, hagyhattak bennünk. Ebből következik most egy Top 5-ös összeállítás, mindkét végletre kitérve.

2016 Legjobb viszályai:

5. Chris Jericho vs. AJ Styles  

213_wm32_04032016rf_3626-f3e3d11bc733f8befd6273359ca3f1c1AJ Styles-be WWE-be való megérkezése hatalmas reakciókat váltott ki a WWE Univerzumból, a piac legforróbb szabadúszójaként jellemezték a Phenomenal One-t, aki a Royal Rumble mérkőzésben debütált. Ezt követően Chris Jericho-val kezdett több hónapos viszályba azért, hogy veterán kollégája segítségével vegye fel a WWE ritmusát. Ami igazán emlékezetessé tette ezt a viszályt, az Jericho Heel Turn-je volt azt követően, hogy elveszítették a New Day elleni Tag Team Bajnoki Címmérkőzést. Y2J egy zseniális promóval reagált a többek között 3 Codebreaker-t tartalmazó támadásra, majd nemes egyszerűséggel elégette a csapatukra vonatkozó pólót. Ez a fordulat vezetett a WrestleMania 32-es meccsükhöz, amit végül a hatszoros világbajnok nyert. Ezzel tulajdonképp le is zárult a párharc, de másnap azért még adott egy lökést Styles-nak azzal, hogy a Phenomenal One őt pinnelve lett Roman Reigns első számú kihívója a Payback PPV-re.

4. Sami Zayn vs. Kevin Owens 

screenshot2016-07-25at9-32-47am_36714Az NXT-ben már kaptunk egy kis előzetest abból, hogy mi történik ha kettejüket összeeresztik. Sami sajnálatos sérülése gátat szabott a komolyabb csaták kialakulásának, ám januári Main Roster debütálása után egyértelművé vált, hogy ezt a vonalat kívánják folytatni. Azonnal Kevin Owens-t vette célba, de egyéni mérkőzésen egészen a Payback-ig nem találkoztak. Ugyanakkor a Royal Rumble meccsben, vagy a WrestleMania-s létrameccs közben is érezhető volt, hogy ebből bizony előbb utóbb egy az egy elleni küzdelem lesz. A már említett Payback-en végül Owens nyert, de ebbe Zayn nem volt képes beletörődni, és még azon az estén megtámadta Owens-t. Az Extreme Rules-on esedékes Fatal 4 Way IC övmeccsen is csak kerülgetni tudták egymás (jórészt), a Money in the Bank létrameccsen ismét Zayn volt az, aki egy komoly mozdulattal a létrába vágta riválisát, másnap pedig ki is hívta egy mindent eldöntő ütközetre. Erre a Battleground-on került sor, sokak szerint az év mérkőzésén. Sami nyert, de sokra nem vitte vele. Ő most a süllyesztőben, Owens pedig a Universal bajnoki címmel bóklászik.

3. Charlotte Flair vs. Sasha Banks 

charlotte-vs-sasha-hell-in-a-cellHogy a hölgyeket és képviselje valaki.. Mondjuk nem ok nélkül, hiszen az utóbbi évek legjobb, legkiélezettebb, legfordulatosabb párharcát figyelhettük hónapokon keresztül, amiben a bajnoki cím ide-oda vándorolt. Banks már januárban bejelentkezett a címért, amikor is megtámadta az akkor még csak Díva bajnok Charlotte-ot. A WrestleMania-n Becky is belekeveredett a csatába, ezután pedig egészen júliusig kellett várni az első komoly ütközetükre. A Brand Split utáni első RAW-n, Sasha címmérkőzést kapott azért, mert az előző esti Battleground-on feladásra kényszerítette a bajnokot. Első lehetőségével rögtön élni is tudott, etalonja, Eddie Guerrero-t idézve iktatta ki a Dana Brooke-ot a meccsből, majd ismét feladásra kényszerítette Flair-t, aki ezzel elvesztette trónját. Banks első uralma viszont nem tartott sokáig, a SummerSlam-en már is elveszítette a címet a Charlotte elleni visszavágón. Pár hét múlva újra megnyerte, így érkeztünk meg a Hell in a Cell-re PPV-re. Mindketten kétszeres bajnokok, és a WWE történelmének első Női Cella meccsére készültek. Sasha szülővárosában vívták meg a PPV Main Event-jét, és végül hatalmas meglepetésre a NatureGirl került ki győztesen az embert próbáló küzdelemből. Charlotte azóta is címvédő, jövő héten pedig megadja az újabb visszavágót riválisának.

2. The Miz vs. Dolph Ziggler 

maxresdefaultAnnyiszor összecsaptak a múltban, de főként annyiszor az IC övért, hogy nem volt ember talán, aki erre a viszályra kíváncsi lett volna. Legnagyobb meglepetésünkre viszont valami egészen újat, és egészen elképesztőt húztak elő a tarsolyból, amivel a legnagyobb érdeklődést övező párharccá fejlesztették a magukét. Miz valami egészen zseniális volt, Ziggler pedig megrázta magát és próbálta megragadni az utolsó esélyt arra, hogy kitörjön a szürkeségből. Még a karrierje is veszélybe került a No Mercy-n, feltette azt ugyanis egy mindent vagy semmit meccsre a bajnoki címért. Győzött, ezzel pedig megállította Miz 182 napos uralmát. Azóta a MoneyMaker visszaszerezte az övet, a TLC-n pedig jövő vasárnap egy Létra meccsen csapnak össze, valószínűleg utoljára ebben a viszályban.

1. John Cena vs. AJ Styles 

20160821_sumslam_cenastyles-aa3d0964b83dffdb24595c0f19079b6cAz Álommeccs. Nagyon hosszút út vezetett idáig, de megtörtént. Egyrészt Styles Heel Turn-je kellett hozzá, hogy létrejöhessen, de ez legyen a legkisebb probléma. A Money in the Bank vívták első mérkőzésüket, ami korántsem hozta azt a színvonalat, amit sokan vártunk. Ebben azért nagyban közrejátszott az is, hogy Cena hosszú hónapokig nem vívott éles meccset. A SummerSlam-en azonban egy olyan küzdelmet tettek le az asztalra, ami maximálisan méltó volt ahhoz, hogy ezt a párosítást Álommeccsként aposztrofálják. Styles végül győzött, ami nagyon fontos tisztán – így voltaképp ez a siker lőtte be őt a célegyenesbe, ami a WWE Bajnoki cím megszerzéséhez vezetett. Nagyon rebesgetnek egy harmadik egyéni meccset is köztük, kitudja.. Mindenesetre ha olyan lesz a színvonal, mint a SummerSlam-en, azt hiszem senki sem bánná.

2016 Legrosszabb viszályai:

5. Brock Lesnar vs Randy Orton 

a6w_wKezdjük egy olyannal, ami jobbnak ígérkezett. A bulit már alapból az elrontotta, hogy Lesnar a RAW, míg Orton a SmackDown szupersztárja, így gyakorlatilag legálisan nem kerülhettek kontaktusba egymással. Ez persze egyikőjüket sem zavarta, először Orton köszönt be a RAW-n, másnap meg Lesnar papa a Shane O-Macdownon. Ha azt hittük, hogy a felvezetésnél nem lehet rosszabb a meccs, tévedtünk. Az pedig csak hab volt a tortán, hogy mindez SummerSlam Main Event-ben virított. Orton-nak három villanása volt, 2 (?) RKO és egy DDT.. Lesnar ezután elővette a kretén-protokollt, és könyökkel felszakította Randy fejét. Ha már ThugLife, legyen kövér – Shane is kapott egy F5-öt a végére, csakhogy teljesen értelmetlen és WTF legyen a finish.

4. Kalisto vs. Alberto Del Rio & Ryback 

imagesVegyük egybe a kis luchador egymást követő két viszályát, mert mindkettő egyformám borzalmas volt. Pre-Showban volt védve az a United States bajnoki cím, amit azelőtt Cena Open Challenge, Russian Chain, I Quit, valamint címegyesítő meccseken tett kockára. Azért érezzük a különbséget, ugye? Kalisto mindkét címben említett, és azóta már WWE-n kívül tartózkodó úrral szemben megvédte végül az övet (Alberto ellen igaz oda-vissza játék után). A tetőfok pedig, amikor én személy szerint nagyon el voltam képedve – a WrestleMania 32-es Pre-Show meccs volt, ahol szinte üres aréna előtt kellett meccselniük az övért Ryback-el. Ott valószínűleg el is engedtem a sztorit, és az öv presztízsét is jó időre.

3. Dolph Ziggler vs. Baron Corbin 

maxresdefaultCorbin kapott egy hatalmas megtiszteltetéssel felérő díjat, amikor megnyerte az Andre Battle Royal-t a WrestleMania-n. Ő sem jutott többre ezzel a sikerrel, mint két éve Cesaro, vagy tavaly Big Show. A LoneWolf azonnal viszályba kezdett Ziggler-rel, mérkőzéseiket pedig három PPV Pre-Show adásában figyelhettük azon küzdelmek mellett, amiket heti adáson vívtak. Corbin behúzta a feudot, sokra nem ment vele, azóta is csak komolytalan párharcokat vív.

2. Eva Marie vs. Becky Lynch 

1280x720-1leA Brand Split után keveredtek sztoriba, aminek lényege az volt, hogy Eva valamivel mindig kibújt a harc alól. Hol a lába, hol a haja fájt, volt, hogy szettjének felső része mondta fel a szolgálatot, Becky mindeközben pedig csak várt és várt egyre türelmetlenebbül, hiába. Igazából sosem meccseltek, talán ha nincs Eva wellness policy balhéja tovább is húzták volna, még egy olyan opció is volt a pakliban elvileg, hogy Becky ellene bukta volna el a bajnoki címet. Akkor lett volna igazi lázadás úgy érzem, a mérkőzésnek otthont adó arénából nem sok minden maradt volna. Eva kisasszonyt azóta sem láttunk, talán nem is baj.

1. Dean Ambrose vs. Seth Rollins vs. Roman Reigns 

dean-ambrose-seth-rollins-roman-reigns-wwe-title-645x356Nekem az év legnagyobb csalódása volt ezt a történet. Ami igazából semmilyen szinten sem szólt arról, amiről igazán kellett volna. Hogy is szólhatott volna, miközben Roman végig parkolópályán volt? Egyfajta B terv volt ez az egész azután, hogy Reigns mint bajnok bukott meg a cuccteszten, és kapott végül 30 nap eltiltást, ami pont elég volt arra, hogy semmit se tudjuk hozzátenni az évtized történetéhez. Ki is volt a legjobb a Shield-ből? Igazából ez sem derült ki, Rollins ugyan kihangsúlyozta, hogy a Triple Threat nyertese lesz ez a személy, de mind tudtuk, hogy Ambrose fog nyerni, ahogyan azt is, hogy Reigns azért lett pinnelve mert még mindig a wellness policy-s fiaskó levét szürcsölgette. WrestleMania szintű meccs lenne, a három sráchoz méltó felvezetéssel. Talán majd egyszer, valamikor újra nekifutnak egy kicsit több értelemmel.

Te hogy láttad az idei esztendőt a két végletet figyelve? 

Reklámok

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s