Mick Foley megszólalt Seth Rollins érdekében!

dean-ambrose-seth-rollins-and-mick-foleyBret Hart hatalmas vitát robbantott ki azzal a kijelentéssel, hogy Seth Rollins-szal veszélyes dolgozni. A pankráció internetes közössége a nem tetszését fejezte ki a kijelentés felé, hiába volt alapja a dolognak. Nem régiben Mick Foley Seth védelmébe állt, és a következő Facebook-os posztot írta az egész ügyről:

Kicsit bizonytalan voltam abban, hogy ezt megírjam-e egyáltalán. Seth Rollinst egy WWE Hall of Famer, egy igazi legenda, a legnagyobbak egyike bélyegezte meg: Bret “Hitman” Hart. Tisztelem Bretet, és már több, mint 20 éve jó barátnak tartom. Először is tisztázzuk, hogy nem szeretnék összeveszni Brettel, de mivel nagyon tisztelt a pankrációs közösségben a szavainak hatalmas súlya van, és az a kijelentése, hogy Seth veszélyes egyre nagyobb teret és hangsúlyt nyert. Még csak nem is fogom azt színlelni, hogy akkora szerepet játszok, mint Bret, de tudom, hogy néhány embert érdekli az álláspontom. Úgy érzem, tartozok ennyivel Seth-nek és a rajongóknak, aki lehetővé teszik hogy ott tartson ahol van, és remélem, hogy megfelelően átgondolják a dolgot, mielőtt bármiféle véleményt alkotnának Seth Rollins-ról.

A figyelem a vád során két sérülésre alapul: a Turnbuckle Powerbomb-ra amit Finn Bálor és Sting kapott, valamint a törött orr amit John Cena szenvedett el. 2015 szeptemberében írtam Sting sérüléséről, ahol azt fejtettem ki, hogy bizonyos mozdulatokat egyre nehezebb kivitelezni ahogy korosodik az ember. Példának a boxolókat hoztam fel, akiknek először a lábuk kezd gyengülni, a pankrátoroknál pedig a nyakizmok. Emiatt szükséges az, hogy az áll a mellkashoz legyen szorítva landolásnál. Az előbbi ok lehet az, hogy az 56 éves Sting nyakában a mozdulat egy ostor-szerű hatást fejtett ki. A véleményem szerint a sérülés nem volt sem Seth, sem Sting, és sem a WWE hibája; mindössze talán annyi, hogy megpróbálták az időt visszapörgetni túl messzire és túl gyorsan.

Személy szerint én magam sem tudtam, hogy miért szereztem egyre több agyrázkódást ahogy idősödtem. 8 feljegyzett agyrázkódásom volt a 15 éves teljes karrierem alatt, és egyre többször kezdtem el megsérülni olyan mozdulatok miatt, amiket évekkel korábban könnyűszerrel negáltam, elviseltem. Az anyatermészet és az idő fogott rajtam, viszont sosem hibáztattam a velem egy ringben lévő embereket a sérüléseim miatt. Egyszerűen nem lett volna fair, mint ahogyan Seth-et sem fair hibáztatni az említett három sérülés miatt.

A ring mellett voltam, a kommentátorok előtt, és Stephanie McMahonnel nekünk volt a legjobb rálátásunk a Seth vs Finn meccsre. Arra az igazán epikus meccsre, ami a nézők nagy részének a figyelmét elkerülte a WWE Universal cím miatt. A meccs epikuságán az is hatalmasat növel, hogy Finn Bálor több mint 20 percig volt a meccsben elszakadt labrummal. Finn sérülése akkor történt, mikor egy Turnbuckle Bombot kapott a kordonra. A Turnbuckle Bomb a Chokeslam-re emlékeztet: nem lehet hibázni. Amíg a legtöbb mozdulat a test nagy részére hat, a Turnbuckle Powerbomb-nál – akár a Chokeslam-nél – ha egy aprót is hibázol, akkor azt egy ideig érezni fogod. Egy egyszerű Chokeslam után vért köhögtem fel az egyik első Undertaker elleni meccsemen 1996-ban. Három vagy négy vérdarabot köhögtem fel, és azon gondolkodtam, hogy egyáltalán hogyan leszek időben képes újra megcsinálni ezt a mozdulatot.

Úgy érzem, több nyomás van a napjainkban a WWE szupersztárjain. A mozdulatok egyre bonyolultabbak, nagyobb hatásfokkal vannak végrehajtva, és persze ott van a nyomás is – mind  a rajongóktól, és mind a szupersztároktól, akik próbálják egyre magasabbra emelni azt a bizonyos lécet, és próbálják túlteljesíteni nem csak egymást, hanem önmagukat is. Ebből kifolyólag a Signature mozdulatok teljesen új területeken is használva vannak. Például a Powerbomb a ringsarokba Powerbomb a kordonra lett. Ilyen mozdulatoknál hibának helye (szinte) egyáltalán nincs. Sajnos Finn rosszul landolt, és még hosszú útáll előtte hogy visszatérhessen. Higgyétek el, ismerem annyira Seth-et, hogy tudjam, már azelőtt hatalmas bűntudatot érzett, mielőtt elkezdték volna őt okolni.

John Cena orrtörése baleset volt. Eltörtem Goldust orrát a WCW-ban véletlenül, Vader viszont (a kérésemre) szándékosan törte el az enyém néhány hónappal később. Goldust sem hibáztat engem, és én sem hibáztatom Vadert.

Néha a sérülések megtörténnek. Ez a része annak, amit csinálunk, Seth Rollins egy biztonságos pankrátor. Nagyon intenzív, lendületes stílusban dolgozik, mint ahogyan a legtöbb WWE szupersztár. A mozdulatok nem ok nélkül néznek ki olyan jól: van bennük egy kis realitás, ami teljes mértékben szükséges napjainkban. Amikor WWE rajongóként nőttem fel, két órás műsorokat kaptunk ami majdnem csak egyoldalú meccsekkel volt tele. A mostani rajongók jó, sőt, gyakran kiváló meccseket látnak, és a mai WWE szupersztárok a sajét testüket áldozzák be hétről-hétre azért, hogy felülmúlják magukat és szórakoztassanak. Seth Rollins ezt a felfogást testesíti meg. Megérdemli a tiszteletet a tapasztalatáért, és az akaraterejéért hogy egyre jobb legyen és nagyobbnál nagyobb meccseken vehessen részt. Úgy gondolom, az embereknek erre a Seth Rollinsra kell gondolniuk, és nem annak, aminek mondják.

 Bret Hart azóta – valószínűleg a rengeteg támadás hatására – bocsánatot kért Seth-től, valamint Triple H-től és Michael Hayes-től a megjegyzései miatt. Megbánást tanúsított, de ennek ellenére igazán érdekes Mick Foley írása.

Reklámok

Mick Foley megszólalt Seth Rollins érdekében!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Bérelt helyevan a hof ban?Ekkorát ne túlozz.NAGYON SOKAT kell dolgoznia hozzá.Éveket,évtizedeket.Nála 100 x jobbak,nagyobbak,ismertebbek SEM kerültek még be,akii mögött kemény évtizedek vannak.Nem kedvelem júdást de tehetséges,és 1 x talán lessz akkora pankrátor mint Hart vagy Foley,de még nagyon nem az Kezeld helyén a dolgokat.

  Hartnak igaza van,de júdás sem tehet teljes egészében mindenről.50-50.Sok minden közrejátszik,körülmények,idő,aznapi állapot,teljesítmény,hiába gyakorolnak sokat,bármikor meglehet a baj.3 sérülés,3júdás meccs.1 orrtörés,és 2 olyab sérülés ami komoly.Sting karrierjének vége,reméljük bálorénak nem.
  Nem kedvelem júdást,de nem ő tehet mindenről.Csak részben.Ne ő vigye el a balhét.

  Foley meg ismét bebizonyította h miért ő az egyik legnagyobb élő legenda.Imádom.

  Kedvelés

 2. Lehet hogy sokszor Foley-t idiótának nézik, de ha valamihez ért az a Wrestling. Seth-nek már bérelt helye van a Hall of Fame-be, csak ignorálnia kell az idiótákat akiknek nincs jobb dolguk, mint abba belekötni amit más csinál. Ilyenek az emberek…Ez az ember lehozott nekünk jobbnál jobb mecseket
  erre csak azt veszik észre, hogy hibázott. Rendben és ha az ő hibája volt. (Kib@szotul nem) Akkor mivan? Ez egy ilyen sport Hart-ot sose szeretem (tudom, hogy ő sem így gondolja de akkor is), tiszteltem meg minden, de ugyan azt csinálja mint Flair. Rollins ne érezzen bűn tudatot az idióta amerikaiak és a 9 éves gyerekek miatt, Seth-el elfogult vagyok. igen és? Persze, hogy védem mert ellenben Cena-val Ő is mindig meccsel. Ráadásul nem alkalmanként hanem SZINTE mindig élvezzem a meccseit. Bret-nek kéne a legjobban tudnia, annak ellenére hogy senki nem akar sérülést még is becsúszhat. Annyira imádom amikor valaki nem a ring tudásáról lesz híres hanem a zs-kategóriás karakteréről……ja nem. Jöhetnek a utaló kommentek…..De bárki is utálja Seth-et az gondoljon arra, hogy ha a kedvencével meccselt 90% Seth végezte el a munka részét. Ezt az embert nem muszáj szeretni, viszont ezt az embert kötelező tisztelni. THE MAN Bitches

  Kedvelés

  • Rollins az Rollins egyik kedvencem a jelenkorban de viszont a HoF az még erős túlzás addig még sok víz fog lefolyni a Dunán , Punk-ra is szinte minden nagy fan HoF-ot kiállítot és jelen állapotban hol is van ?…

   Kedvelik 1 személy

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s