Bombaként robban be 2012 november 18.-án három fekete ruhás alak a WWE-be. Tönkre vágták a Survivor Series főmeccsét, győzelemhez segítve ezzel CM Punk-ot. Ezután hétről-hétről hajtottak végre orvtámadásokat a szupersztárok ellen, míg nem teljes hatalmuk alá nem hajtották a szervezetet. Sokáig veretlenek voltak, az igazság nevében küzdöttek, de mint mindennek, úgy nekik is vége lett – hála Seth Rollins-nak, akit Triple H választott ki a WWE jövőjének.

the-shield-the-shield-wwe-35436443-1284-722-1474010231-800
Amikor még rendíthetetlen volt az egység

Azóta számos alkalommal bukkantak felszínre a korábbi sérelmek, de mind a mai napig azt bizonygatják ha oda kerül a sor, hogy melyikük volt a csapat legjobbja, az a személy, aki miatt elérték azt, amit. Alapjaiban változtattak meg mindent a WWE-ben, nem csoda, hogy sokan visszasírják ezeket az időket, remélve, hogy egy nap felcsendül a Hounds Of Justice dala.

Dave Meltzer a Wrestling Observer Newslatter írója tett arról, hogy sokan reménykedni kezdjenek. Állítása szerint az idei Survivor Series-en, de legkésőbb a jövő évi Royal Rumble-n egyesül a hajdani csapat. Azt már nem tette hozzá, hogy ennek kivitelezése meglehetősen bonyolult, és körülményes. Az odáig rendben, hogy mivel mindkét említett PPV közös a Brandeknek – megtörténhetne a dolog. Másnap viszont ugyanúgy elszeparáltak lennének ( Reigns és Rollins RAW, Ambrose SmackDown). Egy estére összeállnának? Talán igen. Amennyiben ez történik, semmivel sem lenne nagyobb attrakció, mint az egyik tavalyi RAW-n, ahol egymás oldalán harcoltak. Abba pedig bele se mennyünk, hogy egy Shield Reunion-nal kizárható lenne a Triple H kontra Seth Rollins mérkőzés (WM 33), amihez valljuk be nem kell senki más, mint körítés az említetteken kívül. Egy szó, mint száz.. Elég hadilábon áll a felvetés, és legalább annyira parasztvakítás, minthogy CM Punk egy nap visszatér a WWE-be.