Undertaker és a streak – döbbenten áll a világ

streak

Sokkolta a WrestleMania XXX. nézőit az Undertaker vs Brock Lesnar mérkőzés végeredménye. Sokan csak ezért ültek le a képernyők elé és bizony mást vártak.

2014. április 6-a fekete napként vonul be Undertaker rajongóinak emlékezetébe. A legendás streak, a 21-0-ás sorozat megtört. Hogy miért pont most és miért így, arra csak talán maguk az érintettek tudnának választ adni. Mi nem is megválaszolni akarjuk a kérdést, inkább összegezni kicsit a reakciókat.
Az előzmények között gyakorlatilag semmi említésre méltó nem történt. Mint azt már megszokhattuk, pár héttel a WrestleMania előtt megjelent Undertaker, aki Brock Lesnar személyében kapta meg következő ellenfelét. Eddig a dolog rendben is van. Tudjuk, hogy Lesnar – akárcsak Taker – nem rendszeres résztvevője a WWE adásainak, úgymond részmunkaidőben foglalkoztatja a cég, hisz a nevével még mindig sok mindent lehet eladni.
Talán ezért is sokkoló a dolog, hisz a Superdome-ban 75 ezer ember szeme láttára történt meg a lehetetlen: a streak megszakadt.

A külföldi sajtó is azonnal felkapta a fejét, a közösségi oldalakat elöntötték az üzenetek. Ez sem csoda, hisz korábban már olyanokat is lehetett hallani, hogy Undertaker örökre meg fogja őrizni veretlenségi sorozatát, azaz úgy vonul vissza, hogy nem talál legyőzőre. Lehetett ezt hallani épp azért, mert olyan ellenfeleken tette túl magát az évek során, mint Rick Flair, Triple H, Shawn Michaels, Edge, Kane, Batista és CM Punk, de még sorolhatnánk a neveket. Talán meg is érdemelte volna. Azt azonban nem tudjuk: akarta-e…
“A gondolat, hogy Brock Lesnar elveszi a veretlenségét, egyszerűen túl laposnak tűnt, szinte elképzelhetetlennek. Lesnar gyakorlatilag nem jelentett semmiféle veszélyt, nem volt felépített sztori. És valljuk be, maga a meccs is eléggé középszerűre sikeredett, meg sem közelítette azokat az összecsapásokat, amik az elmúlt pár évben joggal pályáztak az Év Mérkőzése címre”- írja a Bleacherreport.com elemzésében.
A lap szerint a helyszínen lévő nézők közül többen sírva fakadtak és elrohantak az épületből, maga a tömegben kiváltott reakció sokkal emlékezetesebb, mint maga a mérkőzés volt.

Függetlenül attól, hogy mennyire volt bölcs döntés Lesnarral megszakíttatni a streaket, ez mégis egyike lesz a pankráció ritka és igazán szürreális pillanatainak, amiről az emberek még évekig fognak beszélni.

Ted DiBiaset kérdezték a Twitteren, hogy mit szól a dologhoz. Ő egy szóban írta le a véleményét: Kiábrándító.
Mark Madden, a WCW egykori kommentátora így nyilatkozott: Fogalmam sincs, miért győzette le a WWE Takert. Fogalmam sincs. És nem tudom, ez mire volt jó, a rajongók nemezt akarták látni.
The Miz is megszólalt: Nem hiszem el! A streaknek vége!
Jim Ross, a WWE Hall of Fame tagja: 75.000+ megdöbbent, sokkolt ember… Összeomlott a világuk. A Streak meghalt, de a Legenda örökké élni fog!

A legtöbb vélemény nem ért egyet a hellyel, az idővel, a személlyel és a ténnyel. Lehet persze összeesküvés-elméleteket felállítani, hogy véletlen volt, nem így tervezték, de ez az, ami talán soha nem fog bizonyosságot nyerni.
A tény azonban tény marad:
1. Brock Lesnar 2014. április 6-án legyőzte Undertakert.
2. Undertaker 21-0-ás veretlenségi sorozata majdhogynem utolérhetetlen.
3. A Legenda 49 éves.

Tudtuk mindannyian, hogy ez bekövetkezik. Talán sejteni lehetett azt is, hogy inkább előbb, mint később. Lehetett volna szebben. Lehetett volna méltóságteljesebben. Ám a vereség bármikor is történik, vereség marad. Azok, akik Undertaker karrierjét évek óta figyelték, emlékezni fognak a Phenom legnagyobb pillanataira. És így valóban örökre ő marad a Legenda.

Emlékeztetőül a teljes streak:

WrestleMania VII. – Jimmy Snuka
WrestleMania VIII. – Jake Roberts
WrestleMania IX. – Giant Gonzalez
WrestleMania XI. – King Kong Bundy
WrestleMania XII. – Diesel
WrestleMania 13. – Sycho Sid
WrestleMania XIV. – Kane
WrestleMania XV. – Big Boss Man
WrestleMania X Seven – Triple H
WrestleMania X8. – Rick Flair
WrestleMania XIX. – Big Show és A-Train (Hendikep meccs)
WrestleMania XX. – Kane
WrestleMania 21. – Randy Orton
WrestleMania 22. – Mark Henry
WrestleMania 23. – Dave Batista
WrestleMania XXIV. – Edge
WrestleMania XXV. – Shawn Michaels
WrestleMania XXVI. – Shawn Michaels
WrestleMania XXVII. – Triple H
WrestleMania XXVIII. – Triple H
WrestleMania XXIX. – CM Punk

Reklámok

Undertaker és a streak – döbbenten áll a világ” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az egész világon mindenki ledöbbent, a nézők sem akarták elhinni,de szerintem ezzel vége. Szerintem Taker akarta így,mert már 2010 ben abba akarta hagyni. Attól függetlenül hogy kikapott,attól még maga a meccs nem volt rossz.

  Csak hát az meg a másik, hogy hiába minden magyarázat , meg már megtörtént ,én még most sem akarom elhinni hogy ez igaz.

  Kedvelés

 2. Tuti,hogy A Taker vs Lesnar meccs vége az lett volna Hogy Undertaker beviszi A Tombstone-t és nyer.De Ehelyett Lesnar gondolt egyet és kiszabadult.Majd Undertaker Egyéb ötletek híján
  Felült és Meg akarta csinálni mégegyszer , de lesnar átfordította F5-Be(látszik a videóbol hogy nem direkt fordult át) és innen már nem tudott volna sehova menekülni Muszáj Volt Elviselnie az Utána Történteket. (BIztos te is borzalmasan ideges lennél Ha 21 év munkája 3 mp alatt elszáll a semmibe.)Tuti beperlik Lesnart Vagy kivágják, vagy valami ilyesmi, mert tönkretette a WWE legnagyobb Fegyverét, Amiért A legtöbben Voltak Ott.Szegény taker a meccs után ott húzta az időt(Láthatóan), Hogy hátha történik valami, Visszaküldik lesnart, Vagy Csinál valamit a WWE , megmenti a karierrjét, De nem. Semmit sem tudtak tenni.Eszem megáll.Remélem A raw-ra ki tudnak Valamit találni.

  Kedvelés

  • Nem, így volt megírva.. Nem kell itt ilyen összeesküvés elméleteket szőni meg blablabla.. Lássuk be, Undertaker 49 éves, szép rekordot állított fel/tartott fenn, de, mint mindennek… egyszer véget kell érnie. Inkább örüljetek, hogy Brock Lesnar törte meg a streak-et, nem pedig a szuperhősök egyike – Daniel Bryan, John Cena –

   Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s